Бондаренко – Зеленському: Черкаси чинитимуть опір
Бондаренко – Зеленському: Черкаси чинитимуть опір

Бондаренко – Зеленському: Черкаси чинитимуть опір

Мер Черкас Анатолій Бондаренко, який напередодні отримав повістку на допит у зв'язку з передчасним пом'якшенням карантину в місті, звернувся до президента Володимира Зеленського. Відповідний ролик він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Доброго дня, Україно! Я міський голова Черкас, той міський голова, якому президент передав "привіти". Перебуваю якраз в тому місці, в центрі України, на алеї, де вперше пан Зеленський заявив, що балотуватиметься в президенти – якраз це починалося з Черкас", - заявив Бондаренко.

Мер нагадав Зеленському про його передвиборчі обіцянки.

"Я коротко хочу сказати: пане президенте, я думав, що, коли ви переможе, в Україні буде закон один для всіх. Прийде весна, у нас зелено, і будемо саджати – тільки не міських голів, а корупціонерів. Я думав, що ви будете садити за кнопкодавство, я думав, що ви будете садити своїх соратників за "Велюр". І ви знаєте, ми готові відповідати, але тільки після ваших однопартійців. А зараз, як в тому фільмі про Крим: Черкаси будуть чинити опір. Запам'ятайте! Черкаси вільне козацьке місто і якщо потрібно об'єднати Україну, ми об'єднаємо Україну. Пам'ятайте, що ніхто в житті не здолав Черкаси, не здолав Холодний Яр, не здолав дух Богдана Хмельницького і Тараса Шевченка! Пам'ятайте це! " - контатував Бондаренко. 

Нагадаємо, 30 квітня міська влада Черкас значно послабила карантин, дозволивши з 1 травня відвідання парків та зелених зон, а також роботу більшості магазинів.

Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов засудив таке рішення і зазначив, що воно може "звести нанівець всю ту роботу, яка була проведена упродовж півтора місяця".

Зі свого боку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що реагування на ослаблення карантинних заходів у Черкасах буде жорстким. Поліція розпочала кримінальне провадження.

Сам же Бондаренко зазначив, що його не вдасться залякати кримінальним переслідуванням і що цим рішенням він "відновив соціальну справедливість".

Зеленський під час учорашнього відеозвернення передав меру "привіт" від Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України.

Теги за темою
Володимир Зеленський Карантин Черкаси
Джерело матеріала
loader
loader