Західна розвідка знайшла докази провини Китаю в пандемії COVID-19: Daily Telegraph отримала скандальний звіт
Західна розвідка знайшла докази провини Китаю в пандемії COVID-19: Daily Telegraph отримала скандальний звіт

Західна розвідка знайшла докази провини Китаю в пандемії COVID-19: Daily Telegraph отримала скандальний звіт

Влада Китаю протягом тривалого часу приховувала і знищувала дані про спалах коронавірусу в Ухані. ВООЗ своєю чергою ігнорувала тривожні сигнали.

Про це в неділю, 3 травня, повідомила лондонська газета The Daily Telegraph з посиланням на 15-сторінкову доповідь, підготовлену розвідувальним альянсом "П'яти очей" ("Five Eyes"), до якого входять спецслужби США, Великобританії, Канади, Австралії та Нової Зеландії.

У документі говориться, що Китай, "створюючи загрозу для інших країн", приховував будь-яку інформацію про появу коронавірусу. Лікарів примушували мовчати, або викрадали, знищуючи дані про вірус в лабораторіях і відмовляючись надавати біоматеріали закордонним вченим, що працювали над створенням вакцини.

На думку авторів доповіді, Пекін ще на початку грудня 2019 року мав докази передачі інфекції від людини до людини, проте заперечував цей факт аж до 20 січня. Згідно з документом, 3 січня Національний комітет охорони здоров'я Китаю дав вказівку знищити зразки коронавірусу і не публікувати інформацію про невідому інфекцію.

Всесвітня організація охорони здоров'я також заперечувала ці дані, незважаючи на побоювання, які влада Тайваню висловлювали ще 31 грудня, зазначено в доповіді розвідки.

З документа також випливає, що уряд Австралії навчав і фінансував групу китайських вчених під керівництвом доктора Ши Чженлі, яка працює у відомому вже всьому світові Уханьському інституті вірусології. Вона займалася генетичними модифікаціями смертоносних коронавірусів, які можуть передаватися від летючих мишей до людини і не піддаються лікуванню.

Вчені також провели дослідження з синтезу коронавірусів, подібних SARS, щоб встановити, чи можуть вони передаватися від летючих мишей до ссавців. Це дослідження, проведене в листопаді 2015 року спільно з університетом штату Північна Кароліна, показало, що вірус, схожий на SARS, може передаватися безпосередньо від кажанів до людини і не піддається лікуванню.

Як зазначає Daily Telegraph, між спецслужбами, що входять в альянс "П'ять очей", виникли розбіжності з приводу походження коронавірусу SARS-CoV-2. У той час як австралійська розвідка вважає, що вірус з'явився на ринку в Ухані, що збігається з офіційною версією влади КНР, американське розвідувальне співтовариство, куди входять 17 відомств, в тому числі ЦРУ і ФБР, поки не визначилося з остаточними висновками про походження вірусу. Однак у США скептично ставляться до австралійської версії.

Нагадаємо, за версією КНР спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю - COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавірусу.

Відео Хто винен у світовій пандемії – журналісти американських та китайських видань шукають винних

Назріває скандал року, через питання, хто винен у світовій пандемії? Низка ЗМІ, зокрема американських, має відповідь – китайські вчені. А китайська влада, нібито, приховувала масштаби загрози. У Піднебесній такі припущення викликають хвилю обурення. Проте звинувачень з боку журналістів тільки більшає. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Хто винен у світовій пандемії – журналісти американських та китайських видань шукають винних
Джерело матеріала
loader
loader