Нардепа Дубінського зі скандалом не пустили на ефір до Савіка Шустера
Нардепа Дубінського зі скандалом не пустили на ефір до Савіка Шустера

Нардепа Дубінського зі скандалом не пустили на ефір до Савіка Шустера

Народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського не пустили до студії, де нині тривають знімання в прямому ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

Про це повідомив сам нардеп Дубінський у своєму Telegram-каналі, а також він вів пряму трансляцію на YouTube, як його не впускали на ефір.

"Нас хлопці вирішили не пускати, бо сьогодні виконувачка обов'язків міністра енергетики Буславець присутня в ефірі на ТРК "Україна". У них тут головний бенефіціар зрозуміло хто - Рінат Леонідович Ахметов. Тарифи в нас усі - через Ріната Леонідовича Ахметова. А я от не можу потрапити на ефір. Мене запросили, хотіли щоби включався лише через скайп, щоб була можливість мене відключати, коли їм буде зручно, щоб ми не змогли поговорити нормально про вартість електроенергії, зелений тариф, про те, як за участю Буславець на два гігавати була знижена потужність атомних електростанцій, як при цьому три гігавати альтернативної енергетики продовжуть викуплятися нами з вами і таким чином ми платимо найвищий тариф у світі із зеленої енергетики, половина з якої контролюється власником ТРК "Україна" і замовником "Свободи слова Савіка Шустера", - сказав Дубінський.

У коментарях під відео прямого ефіру, а також під час YouTube-трансляції організатори телепрограми пояснили, що Дубінського запрошували взяти участь в ефірі скайп-зв'язком. Мовляв, ще триває карантин і в студії йому не знайшлося місця - стільці між іншими спікерами розсунули на певну дистанцію і місця нардепу не знайшлося.

Зазначимо, що ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" виходить в ефірі телеканалу "Україна", який належить олігарху Рінату Ахметову. Водночас бізнесмен безпосередньо причетний до однієї з тем програми - питання енергетики.

Раніше повідомлялося, що майже 100 депутатів попросили президента та уряд не відключати блоків на українських АЕС. Атомна енергія, мовляв, найдешевша. А Україна уже має дорожчу, аніж у Франції чи Німеччині електроенергію для промисловості. А із закриттям станцій тарифи можуть зрости і для населення.

У Верховній Раді вимагали створити тимчасову слідчу комісію щодо ситуації в енергетиці. Причина - зупинка блоків на українських АЕС. Нардепи твердять, через це державний "Енергоатом" зазнає збитків, а електрика дорожчає. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Замість дешевої атомної українці отримують електрику із дорожчих теплових електростанцій та "зеленої енергетики". Як результат, вартість кіловата в Україні перевищила європейську. Такі рішення, кажуть нардепи, грають на руку приватним компаніям. І тому вимагають перевірити дії Міністерства енергетики та виконувачку обов'язків міністра Ольги Буславець.

Джерело матеріала
loader
loader