Ватажку "ДНР" заочно повідомили про підозру у викраденні прокурора в Слов'янську
Ватажку "ДНР" заочно повідомили про підозру у викраденні прокурора в Слов'янську

Ватажку "ДНР" заочно повідомили про підозру у викраденні прокурора в Слов'янську

Ватажку одного з незаконних підрозділів збройних формувань "ДНР" заочно оголосили підозру у позбавленні волі працівника місцевої прокуратури.

Про це заявили у пресслужбі прокуратури Донецької області.

"Встановлено, що 2 червня 2014 року за наказом 44-річного керівника терористичної організації "ДНР", що контролюється Збройними силами РФ, невстановленими слідством особами незаконно затримано працівника Слов’янської міжрайонної прокуратури", - йдеться у матеріалах досудового розслідування.

За даними слідства, упродовж наступних двох тижнів терористи силоміць утримували полоненого прокурора у різних адміністративних будівлях захопленого міста.

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі людини за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.146 КК України), досудове розслідування триває.

Зазначимо, у прокуратурі не називають прізвище підозрюваного, проте, ймовірно, йдеться про терориста та військового злочинця Ігоря Гіркіна-Стрєлкова, з яким напередодні записав інтерв’ю журналіст Дмитро Гордон.

Як повідомлялося раніше, 18 травня активісти пікетували офіс Гордона після публікації 4-годинної розмови з бойовиком, який одним із перших прийшов зі зброєю на український Донбас.

Сам журналіст згодом заявив, що серія інтерв’ю із Гіркіним та колишньою "прокуроркою" Криму Наталією Поклонською були зроблені у співпраці зі спецслужбами, а матеріали з розмов будуть передані до міжнародних судів.

Джерело матеріала
loader
loader