Шмигаль заявив про черговий розділ Мінекоенерго
Шмигаль заявив про черговий розділ Мінекоенерго

Шмигаль заявив про черговий розділ Мінекоенерго

Шмигаль заявив про черговий розділ Мінекоенерго.

25/05/2020 - 14:27.

.

Міністерство енергетики і захисту навколишнього середовища розділять на 2 профільних відомства.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, — передає Громадське.

«Розподіл міністерств і створення посади профільного міністра екології — це на порядку денному», — сказав прем’єр і наголосив, що об’єднання двох міністерств у Мінекоенерго не дало бажаного результату.

«Для мене це було дивним, коли я потрапив на перше засідання Кабміну, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан речей в атомній енергетиці, потім — вугільна галузь, а потім — про червонокнижні рослини та вилов мотиля.

Відтоді я став прибічником того, що екологією повинен займатися професійний еколог, якому це близько і який цим живе», — розповів Шмигаль.

Зазначимо також, що Міністерство енергетики та захисту довкілля було створено восени 2019 року на базі Міністерства екології та природних ресурсів, до якого приєднали Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

У січні 2020 року президент Володимир Зеленський заявив, що об’єднання деяких міністерств не виправдало себе і їх потрібно знову розділити.

Після цього розділили Міністерство ветеранів і тимчасово окупованих територій, а також Міністерство культури, молоді і спорту.

Наразі у Міністерстві енергетики та захисту довкілля немає міністра, його обов’язки виконує Ольга Буславець.

Теги за темою
Денис Шмигаль
Джерело матеріала
loader
loader