Треба відправити Авакова у відставку, – "слуга народу" Шевченко
Треба відправити Авакова у відставку, – "слуга народу" Шевченко

Треба відправити Авакова у відставку, – "слуга народу" Шевченко

Більшість нардепів від фракції "Слуга народу" незадоволені роботою голови МВС Арсена Авакова. У фракції закликають відправити міністра у відставку.

Що кажуть у фракції про Авакова

"Я зараз заявляю усій країні, всім громадянам, що у фракції "Слуга народу" практично всі депутати незадоволені роботою Міністерства внутрішніх справ", – заявив 2 червня з трибуни Верховної Ради член фракції "Слуга народу" Євгеній Шевченко, повідомляє 24 канал.

Шевченко запевнив, що практично всі депутати бачать, що "це ні до чого не приведе і практично всі відчувають, що це відповідальність особисто кожного з нас перед нашими виборцями, перед нашими дітьми, які бояться вийти на вулицю".

Я вважаю, що цей безлад треба припиняти, набратися сили, перестати боятися і зробити правильне рішення – відправити Авакова у відставку,
– заявив член фракції.

Час Авакова вийшов

Шевченко додав, що час голови МВС "вийшов". Колись Аваков був, мабуть, ефективним міністром, але час змінюється, і ситуація в країні змінилася, додав нардеп.

"Тому я прошу всіх народних депутатів, яким є що сказати своїм виборцям, які не бояться, які відчувають відповідальність перед народом України, приєднатися до цього руху проти Авакова і покінчити з цим безладом, які є на вулицях України", – закликав Шевченко.

Підписи за відставку Авакова

Зауважимо, що напередодні Верховна Рада викликала Авакова на засідання 5 червня, щоб заслухати його звіт про зґвалтування у Кагарлику та перестрілку в Броварах.

Водночас члени фракції"Голос" почали збір підписів за відставку міністра і планують зареєструвати відповідну постанову.

Показово, що, крім фракції "Голос" в повному складі, станом на 2 червня підписи поставили депутати "Слуги народу". Серед підписантів – "слуги" Чернів, Василів, Богуцька, Шевченко, Підгірна, Бондар, Брагар, Жмеренецький.


Підписи за відставку Авакова / Фото з телеграм-каналу Лещенка

Збір підписів триває. Поки відмовчується партія Порошенко "Європейська солідарність",
– повідомив у телеграм-каналі екснардеп, ексжурналіст та чинний голова Наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко.

Зауважимо, що ця акція має політичний характер. Звільнити міністра можливо тільки за поданням прем'єр-міністра, оскільки в Україні діє модель коаліційного уряду. У минулому скликанні Ради антикорупційний комітет ще в 2015 році вніс постанову про відставку Авакова, проте вона так і не була винесено на голосування.

Чому Аваков залишається? Президент України Володимир Зеленський раніше зазначав, що поки "немає людини, яка може займатися питаннями безпеки, і яка була би не з нинішньої правоохоронної системи". Тому, за його словами, альтернативи Авакову немає. Зеленський також нещодавно назвав Авакова "потужним міністром".

 

 

Теги за темою
Новини України Верховна Рада Новини політики Слуга народа Арсен Аваков Ірина Кошанська
Джерело матеріала
loader
loader