Провал реформи поліції: Деканоїдзе відповіла на звинувачення Геращенко
Провал реформи поліції: Деканоїдзе відповіла на звинувачення Геращенко

Провал реформи поліції: Деканоїдзе відповіла на звинувачення Геращенко

Екс-голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе заявила, що готова до прямого діалогу з парламентаріями про справжні причини ситуації в правоохоронній системі. Про це Деканоїдзе заявила у відповідь на звинувачення міністра внутрішніх справ Антона Геращенка у провалі реформи поліції, повідомляє "Українська правда".

"Антон Геращенко вирішив звинуватити мене у всіх невдачах роботи поліції, я думала, існує дно, але дна нема! Ось, що хочу сказати - українське суспільство заслуговує більш гідної реакції від офіційних представників держави", - зазначила екс-глава Національної поліції України.

Наголошується, що Деканоїдзе висловила готовність до прямого діалогу з парламентаріями про справжні причини ситуації в правоохоронній системі і методи виходу з кризи.

"Кагарлик, Переяслав-Хмельницький, Бровари, бандитські розборки від Закарпаття до Одеси - це не про реформу, а про тих, хто залишив систему такою яка вона була до 2015 року і позбувся всіх тих, хто хотів змінити цю систему. Про тих, хто після мого відходу, замість того, щоб продовжувати створення реформи, мовчки спостерігав, як стара система бере реванш, а понад 93% заявлених і колишніх міліціонерів, які не пройшли атестацію - повертаються в реформовану мною поліцію", - підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко звинуватив у провалі реформи поліції її колишню голову Хатію Деканоїдзе.

За словами Геращенко, переатестація, організована Деканоїдзе в 2016 році, призвела до розвалу поліції і, в тому числі, не дала ніякого результату.

"Один з двох ґвалтівників (у Кагарлику - ред.) успішно пройшов переатестацію, організовану Хатією Деканоїдзе в 2016 році. Досить?", - заявив він.

Як повідомлялося, Хатія Деканоїдзе - грузинський та український державний і політичний діяч. Керівник Поліцейської академії МВС Грузії (2007 2012); Міністр освіти і науки Грузії (2012); Начальник Національної поліції України (2015—2016).

Джерело матеріала
loader
loader