Меркель підтримала переформатування ТКГ, - Офіс президента
Меркель підтримала переформатування ТКГ, - Офіс президента

Меркель підтримала переформатування ТКГ, - Офіс президента

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові з президентом України Володимиром Зеленським підтримала переформатування тристоронньої контактної групи, яка займається врегулюванням конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

"Канцлер Ангела Меркель заявила про підтримку змін у роботі тристоронньої контактної групи, ініційованих Україною", - йдеться в повідомленні.

Також голова Української держави поінформував канцлера ФРН про поточну ситуацію з безпекою на Донбасі, зазначивши проблеми, які потребують посиленої уваги з боку українських міжнародних партнерів.

"Ми відкриті, ми готові до руху вперед. Надзвичайно важливим є забезпечення доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста на окупованих територіях для верифікації утримуваних осіб. Також важливо доступ СММ ОБСЄ для проведення моніторингу. Ми хочемо визначитися з новими ділянками розведення. Ефективна імплементація домовленостей, досягнутих у минулому році в Парижі, повинна відкрити шлях до проведення наступного саміту в Берліні", - сказав Зеленський.

Крім того, лідери країн обговорили питання співпраці України та Німеччини у сфері протидії пандемії Covid-19 і фінансово-економічних відносин.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ході робочого візиту до Німеччини дав інтерв'ю німецькому виданню, в якому заявив, що українська сторона готова вести переговори про особливий статус цих регіонів у межах України, не надаючи їм право вето на будь-які загальнонаціональні рішення.

Теги за темою
Володимир Зеленський Ангела Меркель
Джерело матеріала
loader
loader