"Ангела Меркель – справжній друг України": Зеленський переговорив із канцлеркою Німеччини
"Ангела Меркель – справжній друг України": Зеленський переговорив із канцлеркою Німеччини

"Ангела Меркель – справжній друг України": Зеленський переговорив із канцлеркою Німеччини

Президент України Володимир Зеленський 5 червня телефоном поспілкувався із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель, під час якої вони обговорили війну на Донбасі та підсумки робочого візиту української делегації до Берліна.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. 

Зеленський наголосив, що візит української делегації до Німеччини дасть поштовх нормандському формату. Президент також назвав цю поїздку "дуже змістовною". Меркель та Зеленський у розмові відзначили високий рівень взаєморозуміння щодо основних підходів для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Вони також акцентували увагу на необхідності дотримання всіх домовленостей, досягнутих під час зустрічі лідерів "нормандського формату" в Парижі в грудні 2019 року.

"Ми відкриті, ми готові до руху вперед. Надзвичайно важливим є гарантування доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста на окуповані території для верифікації утримуваних осіб. Також важливим є доступ СММ ОБСЄ для проведення моніторингу. Ми хочемо визначитися з новими ділянками розведення.  Ефективна імплементація домовленостей, досягнутих торік у Парижі, має відкрити шлях до проведення наступного саміту в Берлін", – сказав Зеленський.  

Під час розмови Зеленський розповів Ангелі Меркель про поточну ситуацію з безпекою на сході України. Глава держави наголосив, що є проблеми, котрі потребують посиленої уваги з боку міжнародних партнерів. Своєю чергою Ангела Меркель заявила, що підтримує зміни у роботі Тристоронньої контактної групи, які ініціювала Україна.

"Ангела Меркель – справжній друг України. У телефонній розмові ми підтвердили необхідність послідовної імплементації всіх домовленостей, досягнутих на саміті "Нормандської четвірки" в Парижі. Їхнє ефективне виконання прокладе шлях до саміту в Берліні", - написав Зеленський у своєму Twitter.

Водночас, про ймовірну дату зустрічі лідерів "нормандської четвірки" не повідомляється.

Джерело матеріала
loader
loader