Досі немає кращого міністра, – Зеленський назвав ключову справу для Авакова
Досі немає кращого міністра, – Зеленський назвав ключову справу для Авакова

Досі немає кращого міністра, – Зеленський назвав ключову справу для Авакова

Президент України Володимир Зеленський відреагував на стайки щодо відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. І розповів, чи вважає його потужним міністром.

Питання про Авакова Зеленському задали під час спілкування з журналістами, відео з якого опублікувала "Українська правда". В нього спитали, чи досі він вважає Авакова потужним міністром. І що він думає про протести проти нього. 

Досі немає кращого міністра. Я вважаю, що він дійсно потужний міністр. Я розумію через що страйки,
– заявив Зеленський.

Ключова справа для Авакова

За словами Зеленського, Аваков повинен довести справу про загибель журналіста Павла Шеремета до кінця. Адже саме він є стейкхолдером (зацікавлена або причетна до справи сторона).

"Якщо людина взялася за якусь реальну, сенсаційну, гучну справу, вона повинна її довести та не повинна її кидати. Така сама ситуація з паном Арсеном Борисовичем. Я вважаю, що він повинен закінчити справу Шеремета. Тому що для суспільства він її стейкхолдер. І він повинен це довести до кінця", – заявив Зеленський.

"Досі немає кращого" - Зеленський у "Заліссі" на зустрічі з журналістами про Авакова, справу Гандзюк та убивство Павла Шеремета pic.twitter.com/gmsovjo0wj

— Українська правда ️ (@ukrpravda_news) June 6, 2020

Що про цю справу говорить Аваков

Сам міністр вважає, що "розслідування цієї справи ніяк не пов'язане з персоналіями, кар'єрами, його (Авакова, – 24 канал) чи інших чиновників або поліцейських". Таку думку він висловив під час виступу в Раді в п'ятницю, 5 червня. 

Протести проти Авакова

Коли Аваков виступав у Раді, під стінами парламенту в Києві, а також інших українських міст, прокотилася хвиля протестів. Її учасники вимагали відставки Авакова. Причиною стали декілька резонансних справ в Україні.

  • Зґвалтування у відділені поліції в Кагарлику, в якому підозрюють двох поліцейських
  • Стрілянина в Броварах за участі близько сотні людей.
  • Розслідування справи вбивства Кирила Тлявова, де підозрювані – працівники поліції.
  • Провалена реформа поліції, де чимало колишніх правоохоронців поновилися на своїх посадах через суд.

Після виступу Авакова в Раді, депутати зареєстрували постанову про його відставку.

Варто відзначити, що за день до виступу Авакова в Раді, ДБР викрила начальника відділу поліції в Павлограді ат ше шістьох поліцейських в тому, що вони з погрозами насилля або за наркотики змушували людей вчиняти злочини, які згодом розкривали. В такий спосіб вони покращували статистику розкритих злочинів відділком.

Теги за темою
Володимир Зеленський Новини України Новини політики Арсен Аваков Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader