Президент доручив Мінфіну забезпечити надходження доходної частини держбюджету в 2020 році
Президент доручив Мінфіну забезпечити надходження доходної частини держбюджету в 2020 році

Президент доручив Мінфіну забезпечити надходження доходної частини держбюджету в 2020 році

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з членами Кабінету міністрів, представниками комітетів Верховної Ради, а також керівництвом правоохоронних органів. Учасники зустрічі обговорили питання виконання Державного бюджету України на 2020 рік в умовах економічної кризи. Про це повідомили в прес-службі Офісу президента.

Зеленсикий зазначив, що в кінці 2019 року уряд зіткнувся з такими системними ризиками виконання держбюджету, як неконтрольоване зміцнення національної валюти, зменшення обсягів та вартості закупівлі енергетичних товарів, а також адміністративна реформа фіскальних органів.

У той же час до початку 2020 року ситуація погіршилася: надходження податків і зборів не відповідали запланованим обсягам на 1 млрд грн. Додатковим тягарем стали наслідки від впровадження масштабного карантину.

"Забезпечити безумовне надходження доходної частини державного бюджету - саме таке завдання поставлене мною нової команди Міністерства фінансів. Міністр отримав мандат на кадрові та організаційні рішення", - заявив президент.

Зі свого боку міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що, незважаючи на негативні тенденції в економіці у зв'язку з поширенням коронавіруса і карантином у всьому світі, за травень 2020 року Україна досягла 100% виконання розпису. Так, за цей час у загальний фонд держбюджету надійшло 64 млрд грн. Перевиконання по ПДФО становить 1%, по рентній платі за користування надрами - 15%, по акцизному податку - 21,4%. В той же час видатки державного бюджету за січень - травень зросли порівняно з січнем - травнем 2019 на 17 млрд грн і склали 437,7 млрд грн.

"Завдання, передбачені державним бюджетом, будуть виконані. Більше того, ставиться завдання перевиконання бюджету, щоб ми мали можливість використовувати цей ресурс на нагальні проблеми держави, додаткові витрати", - підкреслив Сергій Марченко.

Він також заявив, що Міністерство фінансів передбачає можливість зменшення дефіциту державного бюджету.

Теги за темою
Володимир Зеленський Економіка
Джерело матеріала
loader
loader