Люди з якою групою крові мають найнижчий ризик зараження коронавірусом
Люди з якою групою крові мають найнижчий ризик зараження коронавірусом

Люди з якою групою крові мають найнижчий ризик зараження коронавірусом

Попередні результати наукових досліджень вказують, що люди з першою групою крові рідше хворіють на коронавірус. Причини цього поки невідомі.

Такими є результати дослідження компанії 23andMe, що займається генетичним тестуванням, пише The Financial Times.

Попередні підсумки дослідження по понад 750 000 осіб показали, що при наявності першої групи крові ймовірність позитивного тесту на коронавірус знижується на 9-18%.

Люди, які мають вищий ризик зараження, включаючи працівників систем охорони здоров'я і соціальних служб, на 13-26% рідше хворіли на COVID-19, якщо мали першу групу крові.

Дослідження ще не пройшло наукову оцінку перед публікацією в медичному журналі. Експерти визначили варіант в гені АВО, який кодує різні групи крові й, можливо, зменшує ризик захворіти на коронавірус.

Це важливе відкриття, якщо врахувати, що COVID-19 пов'язаний з тромбоутворенням і серцево-судинними хворобами.

Перша група крові зменшує ризик зараження
Перша група крові зменшує ризик зараження COVID-19 / Фото unsplash

Інші дослідження взаємозв'язку груп крові та коронавірусу

Дослідження з цього приводу тривають, і вчені сподіваються, що зможуть скористатися наявними даними для глибшого розуміння відмінностей в реакціях людей на коронавірус.

Лікарі різних країн світу сьогодні намагаються відповісти на питання про те, чи може генетика визначати ризик COVID-19 і чому певні люди важче переносять цю хворобу.

Два попередніх дослідження, також не пройшли поки наукову оцінку. Вчені з Китаю встановили, що перша група крові зменшує ризик розвитку COVID-19. Вчені Колумбійського університету з'ясували, що лише власники першої позитивної групи крові рідше хворіли коронавірусів

Теги за темою
Коронавірус Здоров'я Лікування Профілактика захворювань Олександр Бевза
Джерело матеріала
loader
loader