"Приватбанк" та НБУ виграли одну зі справ проти Коломойського
"Приватбанк" та НБУ виграли одну зі справ проти Коломойського

"Приватбанк" та НБУ виграли одну зі справ проти Коломойського

Олігарх Ігор Коломойський програв у суді справу проти НБУ, Приватбанку та Міністерства фінансів. Він намагався заблокувати їх співпрацю з юридичними радниками та консультантами.

Що це за справа

Ігор Коломойський з 2017 року хоче заблокувати співпрацю НБУ, ПриватБанку та Міністерства фінансів з юридичними радниками та консультантами. Йдеться про співпрацю з міжнародними компаніями Kroll, AlixPartners, Hogan Lovells та "Астерс", повідомили в НБУ.

Що це за юридичні радники

Після того, як "Приватбанк" був націоналізований, в банку провели аудит та фінансове розслідування. Як вказує НБУ, Kroll встановив, що "Приватбанк" протягом 10 років до націоналізації був об'єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій. Збитки від такої діяльності оцінені в 5,5 мільярда доларів.

Тепер ці компанії супроводжують судові процеси за участі "Приватбанку" в Україні та закордоном.

Що вирішив суд

 

9 червня Солом’янський районний суд міста Києва залишив без розгляду позов Ігоря Коломойського до НБУ, ПриватБанку та Міністерства фінансів про розірвання договорів.

А як щодо інших справ

15 червня у Верховному Суді відбудеться розгляд справи родини Суркісів. Ціна питання конкретно у цій справі – понад 1 мільярд гривень. Але поразка держави у цій справі може призвести до більших втрат – до 29 мільярдів гривень. Адже від рішення у цій справі залежить, чи повинен буде державний Приватбанк виплатити кошти особам, пов’язаним із Коломойським. Також від рішення залежить хід всіх інших судових процесів про націоналізацію "Приватбанку".

Теги за темою
Новини України Новини політики Нацбанк ПриватБанк Ігор Коломойський Ігор Саджениця
Джерело матеріала
loader
loader