Справа про хабар у 6 мільйонів доларів: Офіс Генпрокурора проводить службове розслідування
Справа про хабар у 6 мільйонів доларів: Офіс Генпрокурора проводить службове розслідування

Справа про хабар у 6 мільйонів доларів: Офіс Генпрокурора проводить службове розслідування

Генеральна інспекція Офісу Генерального прокурора розпочала службове розслідування за фактом незаконного втручання до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) для перевірки закриття справи ексміністра екології.

Про це у суботу, 13 червня, повідомляє пресслужба відомства.

"За попередніми даними, працівником Офісу Генпрокурора був здійснений вхід до ЄРДР для перевірки інформації про закриття кримінального провадження за підозрою ексміністра екології. Закрити це провадження через надання 6 мільйонів доларів США неправомірної вигоди керівникам антикорупційних органів намагалася група осіб. 12 червня 2020 року їх було затримано Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою під час спроби передачі хабара", - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, наразі встановлюється коло причетних до втручання в ЄРДР осіб.

У разі підтвердження інформації, вирішуватиметься питання щодо їхнього відсторонення від займаних посад та притягнення до відповідальності

Нагадаємо, що детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади хабаря на суму 6 млн доларів керівництву Національного антикорупційного бюро та очільнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Хабар намагалися передати за посередництва високопосадовця ДФС.

Також повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали трьох людей у справі про хабар в 6 млн доларів, які пропонували керівництву НАБУ та САП довірені особи ексміністра екології уряду Азарова Миколи Злочевського.

Своєю чергою президент Burisma Group Микола Злочевський відреагував на заяви директора НАБУ Артема Ситника і керівника САП Назара Холодницкого, озвучені на спільній прес-конференції про нібито вчинених неправомірних діях в інтересах компанії Burisma Group і її керівництва. Зокрема, компанія заявила, що ні Микола Злочевський, ні інші співробітники компанії не мають ніякого відношення до озвучених подій.

Джерело матеріала
loader
loader