Мінський процес на апараті ШВЛ: в МЗС назвали три принципи української дипломатії
Мінський процес на апараті ШВЛ: в МЗС назвали три принципи української дипломатії

Мінський процес на апараті ШВЛ: в МЗС назвали три принципи української дипломатії

В МЗС України 14 червня розповіли, що мінський процес щодо врегулювання конфлікту на Донбасі перебуває в крихкому стані. Його життєздатність підтримують Україна, Німеччина та Франція.

Глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю Укрінформу заявив, що Україна в цьому зосереджена на трьох важливих принципах.

Три принципи роботи МЗС України в мінському процесі

  • Перший принцип – це так званий метод наступальної дипломатії. Це означає, що Україна не чекає, поки Росія щось запропонує або спробує нав’язати, а пропонує сама.

За словами Кулеби, дипломати створюють ситуації, на які вимушена реагувати Росія, а не навпаки. На його думку, це єдиний єдиний спосіб змусити Росію йти на конструктивні дії.

В цьому випадку аргументи Росії про нібито саботаж "Мінська" з боку України виглядають абсурдними. При цьому міжнародні партнери, на думку Кулеби, визнають конструктивність пропозицій України та спроби знайти рішення.

Я б сказав, що "Мінськ" не помер, але Україна тримає його на німецько-французькому апараті штучної вентиляції легенів. Вибачте за чорний гумор,
– зазначив Кулеба.

  • Другий принцип – це посилення міжнародного тиску. Міністр має на увазі відновлення "нормандського діалогу" на рівні глав МЗС – до цього він два роки не відбувався.
  • Третій принцип – це різка активізація просування питання Криму на міжнародній арені.

За словами Кулеби, дипломати зараз активно працюють, щоб "вивести проблему Криму з тіні.

Що відомо про останню зустріч у Мінську

  • Українська делегація в ТКГ провела 10 червня спільну зустріч із російською стороною у Мінську. У засіданні вперше взяли участь представники від окупованих територій Донбасу. Українська сторона поінформувала учасників засідання, що ці представники ОРДЛО України братимуть участь у роботі ТКГ на постійній основі. Росія сприйняла це негативно.
  • Донецьку область у політичній групі ТКГ представляють відомі журналісти Сергій Гармаш і Денис Казанський. Запрошеними представниками від Луганської області стали лікар Костянтин Лібстер і юрист, керівник громадської організації "Луганське земляцтво" Вадим Горан.
  • Міністр з реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков заявив, що Україна має багато претензій до "Мінська", однак готова дати йому ще один шанс, бо кращої альтернативи немає.
Теги за темою
Новини України Новини політики МЗС України Війна на Донбасі Нормандский формат Емал Набі Мінські домовленості
Джерело матеріала
loader
loader