В уряді повідомили, коли в Україні можуть відкрити дитячі табори
В уряді повідомили, коли в Україні можуть відкрити дитячі табори

В уряді повідомили, коли в Україні можуть відкрити дитячі табори

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо недоцільності відкриття дитячих оздоровчих таборів раніше 1 липня цього року.

Про це повідомляється на офіційному сайті Кабінету Міністрів. 

"У зв’язку з погіршенням ситуації з епідемією коронавірусу ми вважаємо, що відкриття закладів оздоровлення наразі є передчасним. Ми не виключаємо такого рішення, починаючи від 1 липня, але не раніше. Нам потрібно додатково відстежити епідемічну ситуацію, і протягом тижня ми будемо ухвалювати рішення залежно від умов адаптивного карантину", - наголосив Степанов. 

Міністр побоюється, що дитячі табори можуть сприяти поширенню коронавірусу між регіонами України. "Ми бачимо велику проблему з можливими спалахами в дитячих таборах інших інфекційних хвороб, зокрема кишкових, так як це було в 2018-2019 роках. В таких випадках необхідно буде терміново доставляти дітей в інфекційні лікарні, левова частина яких зараз безпосередньо працюють з COVID-19", - зазначив Максим Степанов.

За його словами, 22 червня стане додатковою датою, коли можна буде ухвалювати рішення про можливий час відкриття дитячих таборів.

До слова, цього літа потрібно оздоровити понад 1,2 млн дітей, більшість з яких є представниками пільгових категорій населення.

Як повідомлялося, за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків коронавірусу зареєстрована у Львівській області - 139, Рівненській області - 104 та Волинський області - 61. За останні 24 години нових випадків COVID-19 не зафіксували у двох областях: Херсонській та Миколаївській. 

Джерело матеріала
loader
loader