СБУ затримала молодого найманця Росії з документами "ДНР" – фото
СБУ затримала молодого найманця Росії з документами "ДНР" – фото

СБУ затримала молодого найманця Росії з документами "ДНР" – фото

Служба безпеки України затримала найманця Росії Сергія Любецького під час проходження КПВВ. Чоловік – контрактник так званого 4-го батальйону територіальної оборони 1-го корпусу "ДНР". Любецький мав із собою всі документи.

Журналіст Юрій Бутусов у фейсбуці написав, що Сергій Любецький – співробітнико Фонду ветеранів бойових дій так званої "ДНР".

"Перша "жертва" скасування ЗНО для жителів Донбасу? Контррозвідка СБУ дякує за своєчасне поповнення обмінного фонду", – написав Бутусов.

сбу бойовик затримання
У найманця вилучили документи

Журналіст розповів, що у перший же день відкриття пропуску з окупованої території 20-річний Любецький вирішив заїхати на контрольовану Україною територією. Для зручності він взяв з собою повний комплект документів "ДНР" – військовослужбовця 1-го армійського корпусу ЗС Росії на Донбасі.

Безстрашний хлопець – адже тут "таємні в'язниці" , "правосеки", "катування за російську мову", "хунта", а він ось так відкрито з усіма доказами поїхав прямо до бандерівців, покинув "русский мир",
– зазначив Бутусов.

найманець бойовик росія сбу
Військовий квиток найманця

Журналіст іронізує, що найманець збирається вступати в українські ВНЗ. "Сподівається, що йому ще і гуртожиток дадуть? Ну, на певний час він притулком забезпечений", – додав він.

Юрій Бутусов назвав Сергія Любецього черговою "жертвою" російської пропаганди та наголосив, що йому доведеться відповідати за законом.

найманець росія сбу донбас
Контракт про проходження військової служби 

Теги за темою
Росія Новини України СБУ Війна на Донбасі Окуповані території Україна – Росія Проросійські бойовики Анастасія Зазуляк
Джерело матеріала
loader
loader