"Не щасливий від цього": Шмигаль прокоментував справи проти Порошенка
"Не щасливий від цього": Шмигаль прокоментував справи проти Порошенка

"Не щасливий від цього": Шмигаль прокоментував справи проти Порошенка

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль не має побоювань, що провадження проти Петра Порошенка зможуть зіпсувати стосунки українського уряду із західними партнерами. Водночас прем’єр погоджується із тим, що ззовні ці провадження можуть мати не найкращий вигляд.

"Я не щасливий від цього. В будь-якому випадку розслідування проти керівників держави, тим більше, якщо є факти на підтвердження, - це завжди дестабілізація та неприємний момент для держави. Ідеальний варіант, коли політики поводять себе відповідально й не влізають у корупцію й не зраджують інтересів держави. Коли є такі підозри, це завжди засмучує. Але відповідальність має бути невідворотною, незалежно від рангів та посад. Якщо людина порушила закон, зрадила національні інтереси держави, поводила себе некоректно, має нести відповідальність", - заявив Шмигаль у інтерв’ю "ВВС Україна".

Втім, Шмигаль зазначає, що політики навіть найвищого рівня не можуть мати імунітету від вивчення їхньої діяльності правоохоронцями.

"Чому звичайні люди мають нести відповідальність за злочини і порушення закону, а політики високого рівня можуть мати імунітет. Як би прикро це не виглядало на міжнародній арені, набагато прикрішим буде виглядати корупція, яка не карається… Справи мають бути розглянуті й мають бути рішення. Або цих політиків визнають винними, або знімуть з них обвинувачення", - наголосив прем’єр.

Нагадаємо:

  • 3 червня ДБР викликалоПорошенка на допит через прослуховування на міжнародних переговорах.
  • 8 червня генпрокурорка Ірина Венедіктова порушила справу проти експрезидента: внесено відомості до ЄРДР.
  • 10 червня стало відомо, що слідчі Державного бюро розслідувань вирішують питання щодо обрання п'ятому президенту України Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Адвокат експрезидента Ілля Новіков заявив, що допит Порошенка в ДБР у справі про переміщення через кордон картин не відбувся. Натомість йому намагалися оголосити підозру у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, а Порошенко покинув будівлю. 
  • 10 червня Порошенко пішов до Офісу генпрокурора. Однак після візиту він заявив, що Венедіктова не вручила йому підозру.
Джерело матеріала
loader
loader