Одіозну екссуддю Царевич виправдали у справі "автомайданівців"
Одіозну екссуддю Царевич виправдали у справі "автомайданівців"

Одіозну екссуддю Царевич виправдали у справі "автомайданівців"

Шевченківський районний суд Києва 30 червня визнав невинною колишню суддю Печерського районного суду Києва Оксану Царевич у винесенні неправосудних рішень.

Її обвинувачували в тому, що у січні 2014-го після автопробігу "Автомайдану" до резиденції колишнього президента Віктора Януковича "Межигір'я" вона позбавила водійських прав щонайменше чотирьох учасників.

Судовий розгляд тривав чотири роки. Суддя заявив, що в матеріалах справи немає доказів, які свідчили б про провину Царевич.

Водночас, як повідомляє видання Ґрати, протоколи про незупинення водіїв на вимогу ДАІ, які розглядала Царевич, були складені на основі підроблених рапортів. Підсудні та свідки вказували на це. Зокрема, підприємниця Ольга Лугова і журналістка Оксана Коваленко стверджували, що не проїжджали повз пост ДАІ на перетині Столичного і Залізничного шосе, де їх нібито намагалися зупинити інспектори.

Прессекретарка посольства Канади Інна Царькова в той день нібито взагалі не була в Києві, а в рапорті про порушення художниці Софії Атлантової не було підпису.

У вересні 2016 року Царевичзвільнив з посади колишній президент Петро Порошенко за порушення присяги. Вона намагається оскаржити звільнення в Верховному суді.

Раніше цього місяця Конституційний суд України визнав такою, що суперечить Конституції статтю 375 Кримінального кодексу. Вона передбачала кримінальну відповідальність суддів за винесення "завідомо неправосудного" вироку, рішення, ухвали або постанови. Саме за цією статтею намагалися притягнути до відповідальності Царевич.

Джерело матеріала
loader
loader