ОП хоче ввести кримінальну відповідальність за прослуховування топ-чиновників, - Єрмак
ОП хоче ввести кримінальну відповідальність за прослуховування топ-чиновників, - Єрмак

ОП хоче ввести кримінальну відповідальність за прослуховування топ-чиновників, - Єрмак

Очільник офісу президента України Андрій Єрмак розповів, що в Україні має бути закон про кримінальну відповідальність за прослуховування та публікацію розмов топ-чиновників. Про це він сказав в інтерв'ю The Washington Post, передає "hromadske".

"Це ненормально, коли хтось записує главу держави. І не важливо, чи це незаконний вчинок громадянина України через внутрішні мотиви, чи за цим стоять іноземні спецслужби", — сказав Єрмак, коментуючи оприлюднені наприкінці травня записи розмови Петра Порошенка та Джо Байдена.

За словами глави ОП, новий закон може заспокоїти міжнародних дипломатів, які занепокоєні через те, що в Україні важко зберегти конфіденційність розмов топ-чиновників.

Єрмак також сподівається, що закон захистить Зеленського та його команду від "зливів" та дезінформаційних кампаній. Водночас закон може занепокоїти журналістів та антикорупційних журналістів, адже документ не дозволить їм розповсюджувати записи, які доводять корупцію політиків, суддів, прокурорів тощо.

Нагадаємо, 19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віце-президента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка. Деркач стверджував, що "плівки" він отримав від журналістів-розслідувачів, а сам запис розмов нібито робив особисто Порошенко.

У зв'язку з оприлюдненням запису розмови п'ятого президента України з Байденом Офіс генпрокурора завів на Порошенка справу про "державну зраду".

Крім того, організацію прослуховування розмови п'ятого президента Петра Порошенка з екс-віце-президентом США Джозефом Байденом почало розслідувати ДБР.

Джерело матеріала
loader
loader