Місяць автофіксації порушень ПДР: скількох оштрафували і як це вплинуло на дисципліну водіїв
Місяць автофіксації порушень ПДР: скількох оштрафували і як це вплинуло на дисципліну водіїв

Місяць автофіксації порушень ПДР: скількох оштрафували і як це вплинуло на дисципліну водіїв

За 30 днів роботи системи автоматичної фіксації порушень ПДР винесли 398 тисяч 410 постанов про адмінправопорушення. З них водії вже сплатили 219 тисяч 40 штрафів за перевищення швидкості.

Як змінилася поведінка водіїв

Водії стають більш дисциплінованими не тільки в місцях, де встановлені відеокамери, а й в цілому на всіх дорогах України. Про це повідомив заступник голови МВС Антон Геращенко за результатами першого місяця роботи системи автофіксації порушень ПДР.

Статистика порушень за 30 червня

Зокрема, кількість зафіксованих фактів перевищення швидкості за 30 червня знизилася в порівнянні з першим днем ​​роботи системи від 57 880 випадків до 13 325 або більше ніж в 4 рази.

Це означає, що ймовірність дорожньо-транспортних пригод також значно знижується в цілому по країні,
– зауважив Геращенко.


Зафіксовані в автоматичному режимі порушення ПДР за червень / Інфографіка з фейсбук-сторінки Геращенка

Скільки грошей отримала держава і на що їх витратять

Всього за 30 днів роботи системи на рахунки державного казначейства надійшло 31 мільйон 908 тисяч 746 гривень. Частина цих грошей піде на оплату послуг з доставки повідомлень Укрпоштою та на оплату друку постанов і правопорушень ЦПК "Україна".

Гроші, що залишилися будуть зараховані в бюджет і спрямовані на поліпшення дорожньої інфраструктури та підвищення безпеки дорожнього руху.

Документи по тих водіях, які не сплатять штраф протягом 30 днів з моменту повідомлення, передадуть у державну виконавчу службу для стягнення, відповідно до закону.

Які штрафи за перевищення швидкості

  • 255 гривень – при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 кілометрів на годину, але не більше 50 кілометрів на годину.
  • 510 гривень – при перевищенні встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 50 кілометрів на годину.
  • Штраф зменшується на 50%, якщо його сплатити протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Дізнатися про штраф можна через смс, додаток "ДІЯ", електронну пошту, на сайті МВС або повідомлення доставить листоноша. Ще варіант – від прикордонників, коли покидатимете Україну. Постанову можна оскаржити в суді впродовж 10 днів. Спосіб оплати – на ваш вибір.

Теги за темою
Новини України авто Статистика Транспорт Антон Геращенко Ірина Кошанська
Джерело матеріала
loader
loader