Під Миколаєвом водій самоскида відмовився пройти ваговий контроль і висипав щебінь на трасу
Під Миколаєвом водій самоскида відмовився пройти ваговий контроль і висипав щебінь на трасу

Під Миколаєвом водій самоскида відмовився пройти ваговий контроль і висипав щебінь на трасу

На трасі Благовіщенське - Миколаїв (Н-24) водій завантаженого щебенем самоскиду MAN відмовився пройти зважування на пункті контролю і вивантажив щебінь прямо посеред дороги, щоб уникнути відповідальності за перевантаження. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Безпрецедентний випадок стався сьогодні на автодорозі Н-24 Благовіщенське - Миколаїв. Водій вантажівки MAN, який перевозив щебінь, відмовився пройти зважування на найближчому пункті габаритно-вагового контролю і почав вивантажувати його прямо посеред дороги, щоб уникнути будь-якої відповідальності за можливі порушення", - йдеться в повідомленні.

За його словами, відповідно до товарно-транспортної накладної, виданої ТОВ "Бетонні покриття і технології", щебінь прямував в ТОВ "Техтранс" і призначався для будівництва автодороги Н-11.

"За відмову зупинитися для проходження габаритно-вагового контролю (ГВК), законодавством передбачена адміністративна відповідальність для водіїв. Крім цього, в законопроекті №3743, який зареєстрований у Верховній Раді, за відмову від проходження ГВК буде передбачатися штраф у розмірі 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - повідомив Криклій.

Зазначимо, що за дане порушення водієві загрожує штраф у розмірі 51 тис. грн.

Нагадаємо, що 16 червня президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду щодо невідкладних заходів, спрямованих на боротьбу з порушенням вантажівками габаритно-вагових обмежень на українських дорогах.

Зеленський зазначив, що за останні кілька років майже кожна друга фура, яка їздить по українських автодорогах, перевантажена. Проблема з перевантаженими фурами фіксується вже навіть на нових дорогах, які почали будувати в рамках програми "Велике будівництво".

Тому глава держави доручив Міністерству внутрішніх справ забезпечити можливість виконання Нацполицией функції "Укртрансбезопасности" щодо контролю габаритно-вагових обмежень. Також він запропонував приєднатися до протидії перевантаженості доріг і Службі безпеки України.

Теги за темою
Миколаїв
Джерело матеріала
loader
loader