"Нам погрожують": в НБУ повідомили про політичний тиск з боку нардепів та слідчих комісій
"Нам погрожують": в НБУ повідомили про політичний тиск з боку нардепів та слідчих комісій

"Нам погрожують": в НБУ повідомили про політичний тиск з боку нардепів та слідчих комісій

Команда Національного банку закликала припинити здійснювати політичний тиск на їхню роботу не на словах, а діями. Невдовзі після відставки голови НБУЯкова Смолія працівники центробанку повідомили про погрози від деяких народних депутатів, а також про "замовні" слідчі комісії, створені для "розправи з непокірними". 

Відповідна заява з'явилася на Facebook-сторінці НБУ.

"Ми вимагаємо припинити політичний тиск на НБУ. Не на словах, а діями. Ми очікуємо реакції на неетичну поведінку деяких народних депутатів, які прийшли до Верховної Ради захищати інтереси не народу України, а окремих олігархів", - йдеться в заяві.

Зазначається, що низка депутатів систематично спотворюює та дискредитує роботу НБУ з метою припинення співпраці України з міжнародними партнерами.

"Нам погрожують створенням тимчасових слідчих комісій та перевірками. Ми готові до конструктивної взаємодії та комунікації на умовах професійності та прозорості. Але ми проти слідчих комісій, які створюються "за замовленням" та використовуються як примітивний інструмент для розправи з "непокірними", - додали в Нацбанку.

Команда НБУ підтримує озвучену позицію Правління Національного банку та вважає неприпустимим здійснення політичного...

Опубліковано Національний банк України Вівторок, 7 липня 2020 р.

Нагадаємо, 1 липня голова правління Національного банку України Яків Смолій написав заяву про звільнення через "систематичний політичний тиск". А вже 3 липня Верховна Рада проголосувала за його відставку. 

Смолій розповів подробиці того, як на ньогочинили політичний тиск. За його словами, все почалося восени 2019 року, коли Нацбанк опинився у корупційному скандалі, який, на його думку, "замовили". А після початку пандемії коронавірусу до цього ще додалися вимоги до НБУ зменшити облікову ставку. 

Відео Відставка голови НБУ: які наслідки для економіки України

Відставка голови Національного банку України – топ-тема останньої доби. Наслідки, про які говорять абсолютно різні люди – від депутатів до експертів – настільки різні, що остаточно збагнути, що ж відбудеться з економікою України, дуже складно. 

Відставка голови НБУ: які наслідки для економіки України
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader