Проти Порошенка закрили одну із кримінальних справ
Проти Порошенка закрили одну із кримінальних справ

Проти Порошенка закрили одну із кримінальних справ

Справа "Ленінської кузні" проти експрезидента Петра Порошенка закрита.

Про це повідомив у Facebook оприлюднив адвокат Ілля Новіков.

"Кримінальна справа по "Ленінській кузні" (одна з 24 справ Порошенко) сьогодні закрита, я отримав постанову від керівника слідчої групи Олега Корецького", - повідомив Новіков.

За його словами керівник слідчої групи Державного бюро розслідувань Олег Корецький заявив, що на нього чинився тиск з метою порушення кримінальних проваджень на Порошенка.

Олег Корецький у відео сказав: "Я готовий, тому що я тільки за публічність. Коли ти спочатку розслідуєш все нормально, по закону, а потім приходять ці люди якісь незрозумілі, "харківські", починають давати незрозумілі вказівки. Ти їм кажеш: "Немає складу злочину. Нема! Давайте будемо приймати законні рішення". А вони кажуть, що ти "уході", бо для тебе немає місця. Тому що ти їм не підходиш… То звісно, що я готовий вийти на пресу. Я ухвалив це рішення".

Нагадаємо:

  • 3 червня ДБР викликало Порошенка на допит через прослуховування на міжнародних переговорах.
  • 8 червня генпрокурорка Ірина Венедіктова порушила справупроти експрезидента: внесено відомості до ЄРДР.
  • 10 червня стало відомо, що слідчі Державного бюро розслідувань вирішують питання щодо обрання п'ятому президенту України Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Адвокат експрезидента Ілля Новіков заявив, що допит Порошенка в ДБР у справі про переміщення через кордон картин не відбувся. Натомість йому намагалися оголосити підозру у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, а Порошенко покинув будівлю. 
  • 10 червня Порошенко пішов до Офісу генпрокурора. Однак після візиту він заявив, що Венедіктова не вручила йому підозру.
  • 1 липня Печерський районний судне обрав запобіжний захід Порошенку, оголосив тижневу перерву в засіданні - до 8 липня. 

Відео Справа Петра Порошенка: суд втретє спробує обрати запобіжний захід

Суд вже втретє спробує обрати запобіжний захід п`ятому президенту України. Його підозрюють у перевищенні службових повноважень - нібито змушував голову служби зовнішньої розвідки призначити заступником Сергія Семочка. Підозру у справі Порошенку вручили майже місяць тому. Прокуратура спершу просила суд про арешт з правом на заставу в 10 млн грн, а потім про особисте зобов'язання. Порошенко вини не визнає. Справу проти себе називає політичною розправою.

Справа Петра Порошенка: суд втретє спробує обрати запобіжний захід

 

Джерело матеріала
loader
loader