"Розширення прав поліції і огляд без понятих": нардепка розкритикувала законопроєкт про п'яне водіння
"Розширення прав поліції і огляд без понятих": нардепка розкритикувала законопроєкт про п'яне водіння

"Розширення прав поліції і огляд без понятих": нардепка розкритикувала законопроєкт про п'яне водіння

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про посилення відповідальності водіїв за кермування у нетверезому стані та перевищення швидкості. У фракції "Голос" виступили проти ухвалення закону, пояснивши це тим, що він розширює права поліції. 

Про це нардепка від "Голосу" Олександра Устінова написала на своїй Facebook-сторінці. 

"Сьогодні "Слуги" разом з ОПЗЖ, "Довірою", "Батьківщиною" проголосували в першому читанні за законопроект № 2695, який надзвичайно розширює права поліції", - написала вона. За словами депутатки, законопроєкт хочуть "пропхати під цинічним прикриттям смерті цілої родини" в страшній ДТП, яка сталася 12 липня у Київській області, і начебто боротьбою з п'яним керуванням.

Устінова також зазначила, які зміни чекають на українців у разі остаточного ухвалення законопроєкту:

  • "Можливість зупиняти машину без підстав.
  • Огляд без понятих (обшуки бардачка, багажника... так це так і прописано в законопроєкті). Чи не підкинуть вам в бардачок наркоту, щоб "заробити" на вас грошенят, гарантувати тепер ніхто не зможе.
  • Тепер вам треба буде віддавати документи і виходити з машини.
  • Пам'ятаєте гаїшників, які в кущах сиділи з радарами? Вітаю, тепер це повертається. Знаків про радар і будь-яких маячків вже не треба".

Як пише нардепка, згідно з новим законопроєктом штраф за п'яне керування авто не підвищується. "Кажуть, буде 10 днів адмінарешту. Нагадаю вам, що той вбивця, який в неділю вбив на "Мерседесі" цілу сім‘ю - мав і адмінарешти, і багато чого іншого - але відкупився", - додала Устінова.

Представниця фракції "Голос" вважає, що у разі ухвалення закону на дорогах України знову будуть керуватися правилом "що хочу, те і роблю, бо я тут головний".

Сьогодні Слуги разом з ОПЗЖ, Довірою, Батьківщиною проголосували в першому читанні за законопроект #2695, який...

Опубліковано Олександрою Устіновою Понеділок, 13 липня 2020 р.

Нагадаємо, 2 липня президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає скасування покарання у вигляді позбавлення воліза водіння напідпитку. 

Водночас на початку цього місяця набув чинності законопроєкт про кримінальну відповідальністьза п'яне водіння.

Джерело матеріала
loader
loader