Президент Швейцарії запевнила, що у Берні не визнають анексії Криму
Президент Швейцарії запевнила, що у Берні не визнають анексії Криму

Президент Швейцарії запевнила, що у Берні не визнають анексії Криму

КИЇВ. 21 липня. УНН. Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга зазначила, що анексії Криму Швейцарія не визнає та вважає за необхідне негайно відправити туди представників міжнародних організацій з прав людини. Про це стало відомо під час переговорів Президента України Володимира Зеленського з Президентом Швейцарської Конфедерації Симонеттою Соммаругою в Києві, передає УНН із посиланням на пресслужбу ОП.

Володимир Зеленський зазначив, що під час переговорів багато уваги було приділено питанню миру на Донбасі.

"Про ті кроки (говорили – ред.), які Україна спільно з партнерами робить для його настання (миру на Донбасі - ред.). Дякую Швейцарії за чітку та послідовну підтримку нашого державного суверенітету та збереження обмежувальних заходів щодо Російської Федерації до моменту відновлення територіальної цілісності України", – наголосив Президент України.

Зі свого боку Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга наголосила на необхідності поглиблення співпраці між двома країнами.

"Україна вже понад 20 років є однією з основних країн у міжнародній співпраці Швейцарії… Зараз настав час, щоб розвивати наші відносини. Ми маємо використовувати все, чого ми досягли, щоб розвивати наш потенціал у економічному, політичному, науковому та культурному плані", – зауважила вона.

Симонетта Соммаруга також відзначила внесок Швейцарії у мирне врегулювання ситуації на Донбасі та привітала останні звільнення утримуваних осіб.

"Анексії Криму Швейцарія не визнає. Швейцарія вважає, що ООН та ОБСЄ мають негайно відправити туди представників міжнародних організацій з прав людини", – додала президент Швейцарської Конфедерації.

Нагадаємо, у межах державного візиту президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Соммаруги в Україну було підписано низку українсько-швейцарських двосторонніх документів.

Теги за темою
Україна Донбас Крим Швейцарія
Джерело матеріала
loader
loader