Софії Федині вручили обвинувачення щодо погроз Зеленському
Софії Федині вручили обвинувачення щодо погроз Зеленському

Софії Федині вручили обвинувачення щодо погроз Зеленському

Народній депутатці від "Європейської Солідарності" Софії Федині вручили обвинувальний акт у справі про погрози президенту Володимиру Зеленському. Вручення сталося тоді, коли Федина із адвокатом прийшла оскаржувати підозру.

Про це Софія Федина повідомила на своїй фейсбук-сторінці. До Печерського райсуду вона прийшла зі своїм адвокатом, аби оскаржити раніше вручену їй підозру.

Однак судді, яка призначила розгляд оскарження, цього ж дня пішла у відпустку. Відтак розгляд справи відклали на невизначений термін, розповіла Федина на відео, викладеному у фейсбуці.

Водночас у суді слідчі вручили їй обвинувальний акт у погрозах Зеленському. 

Цей обвинувальний акт є підсумком процесу слідства, в результаті чого, після вручення цього акту, справа передається безпосередньо до суду,
– розповіла Федина "Прямому".

Справа Федини: головне

  • 26 жовтня 2019 року президент Володимир Зеленський відвідав ветеранів-добровольців у Золотому, де у нього з ними виникла емоційна розмова. Відбувалися ці події напередодні старту розведення військ.
  • Цього ж дня Софія Федина на своїй сторінці в інстаграмі вела пряму трансляцію разом із волонтеркою Марусею Звіробій. Вона у грубій формі прокоментувала як візит гаранта, так і його спілкування з воїнами.
  • Жінок обурила поведінка очільника держави. Під час своїх висловлювань вони застосували ненормативну лексику, а також говорили про небезпеку від перебування президента на передовій.
  • Згодом Федині повідомили про підозру за фактом погрози вбивством президенту України, вчиненій у зв’язку із його державною діяльністю. Така ж підозра у Марусі Звіробій.
  • 10 березня їй обрали запобіжний захід у вигляді носіння електронного браслета. Коли його термін сплив,захід не продовжували.
Теги за темою
Володимир Зеленський Новини України Новини політики ДБР Вероніка Климська
Джерело матеріала
loader
loader