Росія готується до "нормандського формату" – дату ще не повідомляють
Росія готується до "нормандського формату" – дату ще не повідомляють

Росія готується до "нормандського формату" – дату ще не повідомляють

У Кремлі готуються до зустрічі помічників очільників держав "нормандського формату".

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова.

"Не знаю, чи домовилися по остаточну дату, але знаю, що підготовка до такої зустрічі велася, контакти здійснювались. Порядок денний тут може бути доволі передбачуваний - це хід реалізації раніше досягнутих домовленостей. Усі ці домовленості абсолютно транспорентності і добре відомі", - сказав Пєсков.

Як зазначив Пєсков, дату зустрічі потрібно уточнити.

Раніше російські державні інформагентства з посиланням на джерело в МЗС РФ повідомили, що така зустріч запланована на 28 серпня в Парижі.

Передбачається, що від РФ у ній братиме участь заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак, від України - глава Офісу президента Андрій Єрмак, від Німеччини - помічник канцлера з питань зовнішньої політики Ян Хеккер, від Франції - радник президента Еммануель Бон.

Раніше повідомлялося, що в Євросоюзі стурбовані, що Росія намагається переглянути свою роль у переговорах по Донбасу в рамках Тристоронньої контактної групи та нормандської четвірки.

Відео Москва висуває вимогу змінити Конституцію України на зустрічі "нормандської четвірки" у Берліні

Змінити Конституцію України і надати окупованим територіям Донбасу особливий статус. Такі вимоги до України висуває Москва і саме про це просто зараз говорять радники лідерів країн "нормандської четвірки" у Берліні. Про деталі зустрічі повідомив німецький часопис "Шпігель", посилаючись на робочі документи російських переговорників. Змінивши на сумнівному референдумі власну конституцію, тепер Москва вимагає проєкт змін до основного закону України  впродовж трьох днів, до 6 липня на переговорній групі в Мінську. Йдеться і про втілення так званої формули "Штайнмайера", за якою ОРДЛО отримує особливий статус зразу після проведення виборів і визнання їх з боку ОБСЄ.

Москва висуває вимогу змінити Конституцію України на зустрічі "нормандської четвірки" у Берліні
Джерело матеріала
loader
loader