У Кремлі заявили про підготовку зустрічі помічників глав держав "нормандського формату"
У Кремлі заявили про підготовку зустрічі помічників глав держав "нормандського формату"

У Кремлі заявили про підготовку зустрічі помічників глав держав "нормандського формату"

Раніше російські державні інформагентства з посиланням на джерело в МЗС РФ повідомили, що зустріч запланована на 28 серпня в Парижі.
Учасники "нормандської четвірки" за столом переговорів / REUTERS
Учасники "нормандської четвірки" за столом переговорів / REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Не знаю, чи домовилися про остаточну дату, але знаю, що підготовка до такої зустрічі велася, контакти здійснювалися. Порядок денний тут може бути досить передбачуваним - це хід реалізації раніше досягнутих домовленостей. Всі ці домовленості абсолютно транспорентні і добре відомі", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, з яким порядком денним на переговори їде російська делегація.

Як зазначив Пєсков, дату зустрічі потрібно уточнити.

Раніше російські державні інформагентства з посиланням на джерело в МЗС РФ повідомили, що така зустріч запланована на 28 серпня в Парижі.

Передбачається, що від РФ в ній братиме участь заступник голови адміністрації президента Дмитро Козак, від України - глава Офісу президента Андрій Єрмак, від Німеччини - помічник канцлера з питань зовнішньої політики Ян Хеккер, від Франції - радник президента Еммануель Бон.

Нормандський формат: що відомо

  • За результатами "нормандського саміту" 9 грудня 2019 року у Парижі лідери України, Німеччини, Франції та Росії погодили комюніке, в якому заявили, що підтримують домовленість у рамках Тристоронньої контактної групи з розведення сил на трьох додаткових ділянках на Донбасі. Тоді було визначено, що це має відбутися до кінця березня 2020 року. До цього часу цього розведення не відбулося.
  • Раніше розведення сил української армії та окупаційних військ в районі Станиці Луганської відбулось у червні 2019 року, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петрівського – у листопаді.
  • Також у Паризькому комюніке йшлося про обмін утримуваними особами. Крім того, лідери країн "нормандської четвірки" задекларували підтримку досягнення протягом 30 днів домовленості в рамках ТКГ про відкриття нових пунктів пропуску через лінію розмежування.
  • Разом з тим в комюніке йшлося про узгодження правових аспектів закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і так звану "формулу Штайнмайера".
  • 7 липня віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков допустив, що зустріч лідерів країн "нормандського формату" у Берліні може відбутися впродовж серпня.
  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню. Домовленість про перемир'я була досягнута учасниками Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 22 липня.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Роман Цимбалюк

Джерело матеріала
loader
loader