Зеленський поспілкувався з очільницею Єврокомісії: що обговорили
Зеленський поспілкувався з очільницею Єврокомісії: що обговорили

Зеленський поспілкувався з очільницею Єврокомісії: що обговорили

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Вони, зокрема, обговорили інтеграцію України до ЄС та перемир'я на Донбасі.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Співрозмовники обговорили підготовку до 22-го Саміту Україна - Європейський Союз, який має відбутися 1 жовтня у Брюсселі. Зеленський наголосив, що українська сторона налаштована на тісну взаємодію з інституціями ЄС з тим, щоб забезпечити максимальну результативність Саміту.

"Україна і ЄС, попри об’єктивні труднощі, пов’язані з пандемією COVID-19, продовжують економічну інтеграцію та зміцнюють стратегічне партнерство. Найближчим часом Верховна Рада ухвалить низку законів щодо виконання Угоди про асоціацію. Під час Саміту Україна буде готова обговорити прогрес у виконанні Угоди та ключових реформ", - зазначив Зеленський.

Водночас очільниця Єврокомісії наголосила на повній підтримці інтеграції України до Європейського Союзу.

Зеленський висловив сподівання, що перший транш макрофінансової допомоги ЄС обсягом 600 млн євро буде виділений найближчим часом без додаткових умов.

"Уряд України вже розпочав роботу над виконанням умов Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та ЄС, щоб уже до кінця цього року можна було отримати другий транш макрофінансової допомоги", – зауважив президент.

Урсула фон дер Ляєн привітала досягнення у питанні перемир’я на Донбасі, впродовж якого не було жодних бойових втрат. Вона також відзначила, що ЄС вважає неприйнятною тимчасову окупацію Кримського півострова.

"Дякую за цю підтримку. Ми очікуємо зустрічі лідерів країн "нормандського формату" скоро після зустрічі наших радників. Ми дуже хочемо зберегти режим всеосяжного та сталого припинення вогню. Ми робимо все, щоб просуватися вперед до закінчення війни", – наголосив глава держави.

Окрім того, Зеленський зазначив, що Україна готова до міжнародної співпраці з виробництва вакцини. 

Зеленський та очільниця Єврокомісії також констатували спільність підходів України та ЄС щодо вирішення внутрішньополітичної кризи в Білорусі.

Нагадаємо, днями президент Володимир Зеленський заявив, що проведення другої зустрічі лідерів "нормандської четвірки" вказуватиме на великі шансизакінчити війну на Сході.

Відео Зеленський сподівається, що війна на Донбасі закінчиться після другої зустрічі "нормандської четвірки"

Володимир Зеленський сподівається, що війна на Донбасі закінчиться після другої зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки". Президент повідомив, що всі домовленості, яких вдалося досягти на Паризькому саміті у грудні минулого року, виконуються, але не так швидко, як він сподівався. Скільки ще знадобиться часу для повного виконання, Зеленський не знає, але друга зустріч у цьому форматі "означає, що є високі шанси на закінчення війни".  

Зеленський сподівається, що війна на Донбасі закінчиться після другої зустрічі "нормандської четвірки"
Джерело матеріала
loader
loader