Учені знайшли взаємозв'язок між особливостями національної дієти і смертністю від коронавірусу
Учені знайшли взаємозв'язок між особливостями національної дієти і смертністю від коронавірусу

Учені знайшли взаємозв'язок між особливостями національної дієти і смертністю від коронавірусу

Станом на 7 вересня у світі виявлено понад 27 мільйонів випадків зараження COVID-19, майже 900 тисяч людей померли.

Але чому в одних країнах рівень смертності високий, а в інших, навіть при значній кількості хворих, помирає набагато менше людей?.

Серед кількох запропонованих пояснень було висунуто раннє та масштабне тестування населення, як, наприклад, було у Німеччині.

Більшість поточних дебатів щодо COVID-19 зосереджуються на відмінностях між країнами, але мало уваги приділяється регіональним відмінностям та харчуванню.

Про це йдеться у статті, опублікованій у журналі Clinical and Translational Allergy.

Учені міжнародного колективу під керівництвом Жана Буську з клініки берлінського університету імені Гумбольдта дослідили показники захворюваності і смертності у краї\на Європи і виявили, що серед країн Європи найбільш низький рівень летальності зафіксовано в Німеччині, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччини та Фінляндії.

Там це значення не перевищує 4%.

При цьому в Німеччині найбільша кількість заражених на душу населення, ця країна активно тестує людей на COVID-19 з початку пандемії.

Навпаки, найбільш високі показники летальності (від 10%) мають Бельгія, Франція, Італія і Велика Британія.

Дослідники припустили, що на летальність від COVID-19 у цих країнах можуть впливати національні особливості харчування.

Вони вважають, що деякі продукти харчування, які вживаються у країнах з відносно нижчою смертністю, можуть знизити активність ферментів, що перетворюють ангіотензин, або є антиоксидантами.

Серед багатьох можливих областей досліджень може бути важливим розуміння дієти та рівня ангіотензинперетворюючого ферменту-2 (ACE2) у популяціях з різною смертністю від COVID-19, оскільки дієтичні втручання можуть принести велику користь.

Таким чином, їжа впливає не на сам вірус, а на імунну систему людини.

Серед таких корисних продуктів виділяють сиру і квашену капусту і кисломолочні продукти.

Їх у значній кількості споживають саме у тих європейських країнах, де рівень смертності нижчий, а також у Туреччині, Кореї, Тайвані та Китаї, які також вважаються країнами із низькою смертністю.

У той же час, країни із середземноморською дієтою, яка визнана найкориснішою у світі, навпаки, показують найгірші показники.

Раніше американські учені виявили, що на ризик зараження COVID-19 впливає дефіцит вітаміну D в організмі.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram.

Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини.

Релаксуймо разом!.

Джерело матеріала
loader
loader