Через обстріли на Донбасі Україна вимагає, щоб Росія вплинула на своїх бойовиків
Через обстріли на Донбасі Україна вимагає, щоб Росія вплинула на своїх бойовиків

Через обстріли на Донбасі Україна вимагає, щоб Росія вплинула на своїх бойовиків

Україна вимагає, щоб Росія повпливала на власних бойовиків після того, як вони 6 вересня двічі обстріляли українські позиції на Донбасі. Крім того, Україна розцінює два обстріли як два окремі й не пов'язані одне з одним випадки.

Україна вивчила уважно обидва обстріли і розцінює їх як два окремі відмінні випадки, вчинені з провокаційною метою, повідомляє Укрінформ з посиланням на Офіс Президента України.

Ми вимагаємо від Росії втрутитися в ситуацію і вплинути на провокаційну поведінку незаконних збройних формувань у Донецькій і Луганській областях з метою збереження режиму припинення вогню,
– повідомили в ОПУ.

Також там розповіли, що напередодні Президент України Володимир Зеленський провів спеціальну нараду через обстріли російських бойовиків.

Цікавою є позиція ОПУ про те, що обстріли слід розцінювати як два окремих випадки. При тому, що раніше 41 день обидві сторони дотримувалися режиму тиші, а в один день здійснили одразу два обстріли з незначним інтервалом часу.

Коротко про обстріли бойовиків 6 вересня:

  • Всередині дня ворог обстріляв українські позиції з гранатомета біля Мар'їнки. У цей час українські військові брали участь у ліквідації пожежі. Внаслідок обстрілу один військовий отримав поранення. Українські воїни у відповідь не стріляли.
  • Другий прицільний обстріл відбувся всього за кілька годин – о 17:15 біля Кримського. Ворожий снайпер вбив українського воїна. Тоді наші захисники вже відкрили вогонь у відповідь. Втрати ворога уточнюються.
Теги за темою
Росія Новини України Новини політики Війна на Донбасі Офіс Президента Україна – Росія Василь Денисюк Проросійські бойовики
Джерело матеріала
loader
loader