Резніков прокоментував заяву РФ щодо перегляду Україною постанови про місцеві вибори
Резніков прокоментував заяву РФ щодо перегляду Україною постанови про місцеві вибори

Резніков прокоментував заяву РФ щодо перегляду Україною постанови про місцеві вибори

Під час переговорів у Берліні українська сторона не погоджувалася переглянути постанову про призначення місцевих виборів в Україні

Про це віцепрем'єр та міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков повідомив у коментарі для "РБК-Україна".

"Ніхто не брав на себе обговорення компетенції українського парламенту чи втручання в його суверенітет", - наголосив посадовець.

Водночас, за його словами, від липня у парламенті дійсно зареєстрована ініціатива, яка містить корективи до постанови про місцеві вибори, про що були проінформовані представники Росії.

"Вони проінформовані, що є ініціатива українських депутатів, самостійна ініціатива, не пов'язана ні з чиєю позицією. Ця ініціатива, якщо я не помиляюся, була запропонована після початку режиму припинення вогню, її можна перевірити на сайті ВР. Ні Козак, ні інші політичні радники не збираються втручатися у суверенітет парламенту", - додав Резніков.

Раніше заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак заявив, що Верховна Рада України найближчим часом розгляне питання коригування вже ухваленої 15 липня постанови. 

Відео У Берліні має відбутися зустріч лідерів країн "нормандського формату"

Про Донбас говоритимуть сьогодні в Берліні. Там відбудеться зустріч у нормандському форматі. Зберуться радники лідерів України, Німеччини, Франції та Росії. Українська делегація вже прибула до Німеччини. Про деталі зустрічі – дивіться далі у ТСН.  

У Берліні має відбутися зустріч лідерів країн "нормандського формату"

Нагадаємо, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак назвав головним досягненням зустрічі в "нормандському форматі" домовленість про продовження режиму "тиші" на Донбасі. 

Джерело матеріала
loader
loader