Справа голови ОАСК Вовка: суд зобов'язав Офіс генпрокурора вилучити інформацію про підозру
Справа голови ОАСК Вовка: суд зобов'язав Офіс генпрокурора вилучити інформацію про підозру

Справа голови ОАСК Вовка: суд зобов'язав Офіс генпрокурора вилучити інформацію про підозру

Печерський райсуд Києва зобов'язав Офіс генпрокурора вилучити з Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про повідомлення про підозру голові Окружного адміністративного суду Павлу Вовку. Причина – "неналежне її вручення".

Відповідне рішення 1 жовтня ухвалив слідчий суддя суду Сергій Вовк. Про це повідомляють "Слово і діло" та "Українська правда".

Що передувало цій ухвалі

  • Адвокат Павла Вовка Андрій Заєць подав до Печерського суду скаргу на бездіяльність заступника генерального прокурора Андрія Любовича. У ній мовилося про неналежне вручення підозри голові ОАСК. Також Заєць просив Любовича вилучити з ЄРДР інформацію про вручення підозри Вовку.
  • Вивчивши скаргу, слідчий суддя Печерського суду Сергій Вовк її задовольнив і зобов'язав Офіс генпрокурора виключити інформацію про вручення підозри Вовку. Він встановив, що керівнику суду неналежно вручили підозру, коли той перебував у відпустці. Також детективи нібито не за правильною адресою направили підозру Вовку.
  • Отже, вважає суддя, НАБУ не вжило всіх заходів для вручення підозри керівнику ОАСК, передбачених Кримінально-процесуальним колексом. Також суддя відкинув твердження прокурора генпрокуратури, що вказану скаргу розглядають з порушенням правил підсудності.
  • Крім того, адвокат голови ОАСК намагався оскаржити це ж рішення на свою користь у Київському апеляційному суді. Проте КАС провадження за скаргою закрив, оскільки апеляцію була подано на рішення, яке не підлягає оскарженню.

Цікаві деталі

Як свідчить розклад Київського апеляційного суду, того ж дня, коли Печерський суд виніс рішення на користь Павла Вовка, його адвокат сам же подав скаргу. За 8 днів це зробив і прокурор.

Після того, як своє рішення винесе апеляційний суд, ухвала Печерського суду має або набрати чинності, або бути скасованою.

Печерський райсуд, Окружний адмінсуд, Павло Вовк, Сергій Вовк
Ухвала Печерського райсуду щодо задоволення скарги адвоката Вовка Зайця / Cкриншот документу взято з сайту "Слово і діло"

Головне про справу судді Окружного адмінсуду Павла Вовка 

  • НАБУ продемонструвало записи, на яких начебто зафіксовано наміри Вовка та інших суддів узурпувати судову владу в країні.
  • Також суддів звинуватили у неправосудних рішеннях на користь політичних еліт та бізнесменів.
  • 17 липня 2020 голові та чотирьом суддям ОАСК повідомили про підозру.
  • Підозру передали керівнику апарату Окружного адмінсуду і відправили рекомендованими листами поштою додому.
  • Причина: судді дізналися про наміри слідства і фізично не перебували за місцем роботи та проживання.
  • НАБУ оголосило у розшук голову ОАСК, його заступника, трьох суддів і двох ексчленів ВККС.
  • На робочих місцях вони з'явилися лише після оголошення у розшук. І тоді вже повідомлення про підозру вручили їм особисто.
Теги за темою
Новини України Новини політики Суд Андрій Шляхтін
Джерело матеріала
loader
loader