Кравчук розповів, що може стати передумовою для зустрічі Зеленського та Путіна
Кравчук розповів, що може стати передумовою для зустрічі Зеленського та Путіна

Кравчук розповів, що може стати передумовою для зустрічі Зеленського та Путіна

Зеленський може зустрітися з Путіним / REUTERS

Так званий "план спільних кроків", запропонований українською стороною в ТКГ для врегулювання ситуації на Донбасі, може стати передумовою для зустрічі Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Таку думку висловив голова української делегації на мінських перемовинах Леонід Кравчук в інтерв'ю ТСН.

"Я сказав, що це є, серед іншого, передумовою. А сам план має більш широке завдання - забезпечення досягнення миру на Донбасі. Це глобальне завдання для нас. Але в цьому переліку завдань, які будуть вирішуватися дорогою до цієї великої мети, звичайно, є завдання провести зустріч в Берліні на найвищому рівні. Десь днями має відбутися через відеоконференцію зустріч політичних радників. На цій зустрічі, думаю, вже остаточно вирішиться, буде зустріч на найвищому рівні цього року, чи ні", - сказав він.

За словами Кравчука, Україна, запропонувавши такий план, відкриває дорогу до проведення "нормандської" зустрічі.

"Але чи захочуть наші опоненти… Я їх так м’яко називаю, а насправді опонент у нас один, один агресор - Росія. Чи захоче вона в даному разі підтримати цю ідеологію? Я думаю, що час настав захотіти", - додав він.

План дій щодо Донбасу

  • План дій щодо Донбасу анонсував Офіс президента після чергового засідання ТКГ. Тоді на Банковій говорили, що план повинні розробити з використанням пропозицій учасників зустрічі радників лідерів "нормандської четвірки".
  • 5 листопада українська делегація у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі оприлюднила 5 головних пунктів нового Плану дій щодо Донбасу.
  • За словами Леоніда Кравчука, проведення виборів на окупованій частині Донбасу - не головна мета, принципове питання нового плану дій щодо Донбасу - контроль України над кордоном з Росією.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Юрій Годован

Джерело матеріала
loader
loader