Колишній радник Єрмака розповів, як "дорожній картель" розікрав мільярди з COVID-фонду
Колишній радник Єрмака розповів, як "дорожній картель" розікрав мільярди з COVID-фонду

Колишній радник Єрмака розповів, як "дорожній картель" розікрав мільярди з COVID-фонду

Ексміністр фінансів, а тепер ще й колишній радник голови Офісу президента, Ігор Уманський, який напередодні саме звільнився, – заявив про викрадення "дорожнім картелем" із коронавірусного фонду грошей, які були спрямовані на будівництво доріг. Відповідний допис Уманський опублікував у себе на сторінці у Facebook.

"2020 рік запам'ятається українцям надовго. Не тільки через пандемію та недолугу боротьбу з нею, а й через безпрецедентний рівень зростання корупції та втрату владою адекватного сприйняття реальності. Так зване "Велике будівництво" – яскраве тому підтвердження", – заявив Уманський.

За його словами, за останні 2 роки бюджет на будівництво доріг зріс утричі. Водночас відбулися зміни у вимогах до тендерної документації.

"За дивним "збігом обставин" новим вимогам відповідає лише шість компаній – улюбленці "долі", або "картель", як їх називають колеги. Вигравати смачні тендери можуть лише вони. Але якщо придивитись – ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30-40%", – пише колишній міністр фінансів.

Саме ці шість компаній, якщо скласти всі тендери та вирахувати "дисконти", як запевняє Уманський, отримали близько 36 млрд грн – саме таку суму коштів "Укравтодор" отримав на будівництво доріг з COVID-фонду.

Він наголошує, що кошти коронавірусного фонду були штучно витрачені, а таку ж протяжність доріг можна було збудувати без грошей, необхідних для боротьби з пандемією.

"Дурнів" не так багато. МВФ вимагає аудит як коронавірусного фонду, так і "Укравтодору".  Уряду його робити лячно. Країна наближається до економічного армагедону", – резюмує колишній радник голови Офісу президента.

Джерело матеріала
loader
loader