"Будемо у бюджет повертати все, що вкрали", - Зеленський жорстко звернувся до Порошенка через порушення карантину
"Будемо у бюджет повертати все, що вкрали", - Зеленський жорстко звернувся до Порошенка через порушення карантину

"Будемо у бюджет повертати все, що вкрали", - Зеленський жорстко звернувся до Порошенка через порушення карантину

Президент України Володимир Зеленський, який нині перебуває на лікуванні у "Феофанії" через інфікування коронавірусом, у своєму відеозверненні ввечері 18 листопада нагадав, що за порушення карантину вихідного дня підприємців будуть штрафувати. Зокрема, він звернувся до експрезидента і нардепа Петра Порошенка. На відео він не згадував його прізвища, називаючи лише його власником фітнес-клубу "5-й елемент" та опозицією.

"Ми не будемо діяти за принципом "друзям - все, а ворогам - локдаун". Санції за порушення карантину вихідного дня будуть однакові для всіх. Це стосується і власника фітнес-клубу "5-й елемент" (Петро Порошенко - ред.). З одного боку ви кричите, що ситуація з розповсюдженням COVID критична, а з іншого - сприяєте цьому. Ви, мені здається... ну, треба вирішити, ви або рятівник, або комерсант такий звичайний", - сказав президент.

Зеленський порадив "не витрачати кошти вам на ботоферми, які мають говорити про політичні переслідування опозиції, а зберегти гроші на виплату штрафів. Ви вже отримали один штраф. Продовжете роботу на вихідних - буде новий, ще один штраф. І вони, згідно із законодавством, будуть продовжуватися, допоки не навчитеся поважати закон. Треба буде 100 штрафів - буде 100. Можливо це, знаєте, така нова цікава модель - будемо у бюджет повертати все, що ви вкрали за попередні роки".

Нагадаємо:

  • У суботу ,14 листопада, під час рейду правоохоронці виявили, що "5-й елемент" у Подільському районі Києва працює у звичайному режимі і виписали адміністративний протокол.
  • "Поліцейські попередили адміністрацію про адміністративну та кримінальну відповідальність, однак, у відповідь почули відмову припинити роботу і впустити поліцейських у приміщення", - розповіли правоохоронці. 
  • На спорткомплекс склали адмінпротокол. Окрім того, розпочато кримінальне провадження за статтею про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням. Власникам загрожує від 17 тисяч гривень штрафу до трьох років позбавлення волі.
  • Керівництво спорткомплексу "5-й елемент", який належить колишньому президенту Петру Порошенку, вважає, що не порушувало жодних правил карантину вихідного дня, а те, що їхню роботу припинилі поліцейські, - пов'язують з політичним тиском. 
Автор:
Ігор Бережанський
Джерело матеріала
loader
loader