МВФ відмовив Україні у надзвичайній фіндопомозі - Мінфін
МВФ відмовив Україні у надзвичайній фіндопомозі - Мінфін

МВФ відмовив Україні у надзвичайній фіндопомозі - Мінфін

МВФ відмовив Україні в надзвичайній фіндопомозі / REUTERS

Міжнародний валютний фонд не розглядає виділення Україні надзвичайного фінансування.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Мова йде про те, чи зверталися ми по emergency finаnce. Це фінансування, коли у держави дійсно є проблема. Ми це питання розглядали у зв'язку з наявною ситуацією. Але я вам скажу відповідь наших партнерів з Міжнародного валютного фонду: "шановна Україно, у вас є програма тому, будь ласка, ми за цією програмою готові співпрацювати. Ми зараз не розглядаємо для вас emergency finаnce". Ми поставили запитання, нам чітко відповіли, що потрібно працювати в рамках програми й виконувати умови", - сказав він.

Що цьому передувало

  • 18 листопада президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Кристаліною Георгієвою, в якій заявив, що Україна виконала всі "структурні маяки", передбачені для перегляду програми Міжнародного валютного фонду.
  • 9 червня 2020 року Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 мільярда SDR (близько 5 мільярдів доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.
  • 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової програми співпраці України та Фонду в розмірі 2,1 мільярда доларів.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Шварц

Джерело матеріала
loader
loader