Україна отримала €600 млн макрофінансової допомоги від Євросоюзу
Україна отримала €600 млн макрофінансової допомоги від Євросоюзу

Україна отримала €600 млн макрофінансової допомоги від Євросоюзу

Україна отримала €600 млн макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив президент Володимир Зеленський.

За словами президента, такий крок від Євросоюзу свідчить про підтримку економічної стабільності та подальшого курсу реформ в Україні.

"Вдячний нашим партнерам в ЄС і особисто президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн та виконавчому віце-президенту Валдісу Домбровскісу за надання Україні макрофінансової допомоги в розмірі €600 млн", – зазначив глава держави.

У Міністерстві фінансів уточнили, що допомога від ЄС була надана у вигляді довгострокової позики під відсоткову ставку 0,125% з терміном погашення у червні 2035 року.

"Ми вдячні Європейській Комісії за надану підтримку, що, безумовно, є черговим відображенням стратегічного партнерства між Україною та Європейським Союзом. Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування видатків державного бюджету, що сприятиме підтриманню фінансової стабільності в Україні", – сказав голова Мінфіну.

У відомстві додали, що наразі Україна виконує вимоги для отримання другого траншу (€600 млн) шляхом реалізації структурних реформ в управлінні державними фінансами, урядуванні та верховенстві права, покращенні бізнес-клімату, секторальних реформах та державних підприємствах.

Вдячний нашим партнерам у #ЄС та особисто Президенту ЄК @vonderleyen і виконавчому віце-президенту @Vdombrovskis за надання #Україні макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро. Це вагомий сигнал підтримки 🇪🇺 економічної стабільності 🇺🇦 та подальшого курсу реформ в #Україні

Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) 9 грудня 2020 р.

Нагадаємо, раніше у Євросоюзі відреагували на відновлення відповідальності за брехню в деклараціях.

Джерело матеріала
loader
loader