Ляшко склав "здорову тарілку" для українців
Ляшко склав "здорову тарілку" для українців

Ляшко склав "здорову тарілку" для українців

Для опірності організму до грипу та ГРВІ варто дотримуватися принципів здорового харчування, написав заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко написав у фейсбуку."Основний принцип харчування під час активності грипу та інших вірусів базується передусім на збалансованому харчуванні. Треба споживати три порції овочів і зелені, дві порції фруктів та ягід щодня, різнокольорових, свіжих, а також заморожених чи консервованих без додавання солі та цукру. Крім того, необхідно вживати достатню кількість білків у складі злакових чи бобових продуктів, горіхів та насіння, яєць, нежирного м'яса або риби, а також забезпечувати організм достатньою кількістю рідини, переважно за рахунок чистої питної води"Радить виділяти більше вільного часу для фізичної активності, бо кількість спожитих калорій має відповідати витратам енергії. Добова кількість солі не має перевищувати 5 грамів, адже надмірне споживання солі зумовлює підвищення кров'яного тиску і ризику виникнення небезпечних ускладнень – інфарктів та інсультів.З 1 січня 2021 року в школах не можна буде продавати шкідливі продукти в буфетах та автоматах. Такі нововведення передбачає Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти від Міністерства охорони здоров'я.

Джерело матеріала
loader
loader