У програмі розвитку Києва викривлені пріоритети – Марина Порошенко
У програмі розвитку Києва викривлені пріоритети – Марина Порошенко

У програмі розвитку Києва викривлені пріоритети – Марина Порошенко

Програма економічного і соціального розвитку Києва у 2021 році, яку винесли на засідання Київради, не відповідає ані вимогам часу, ані очікуванням киян, заявила голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики, депутат із фракції "Європейська солідарність" Марина Порошенко.

За її словами, в бюджеті столиці на наступний рік скорочується фінансування охорони здоров’я, натомість виділяються мільярди гривень на проекти, які не будуть завершені у 2021-му.

"Сьогоднішнє засідання Київради без перебільшення є знаковим. Саме сьогодні кияни отримають перший сигнал, чи не помилилися вони з вибором. Чи дійсно обрали близьку до людей київську владу, яка з перших своїх кроків готова правильно розставляти пріоритети, захищати інтереси своїх виборців, а не ошукувати їх, виконуючи домовленості з кураторами з Банкової. І наскільки місцева влада відчуває виклики, які стоять перед столицею наступного року", – зазначила вона.

Порошенко нагадала, що після аудиту депутатів з "Європейської солідарності" Київрада віднайшла й перерозподілила 422 млн грн, які спрямували до лікарень.

"Поправки, які я та мої колеги по фракції, внесли до Програми, стосуються нагальних питань. Натомість у розданому проекті вони проігноровані. І ми бачимо явне викривлення пріоритетів. З одного боку, мільярди гривень на великі проекти, які ніхто навіть і не збирається завершувати наступного року, з іншого – скорочення фінансування медицини. І це під час пандемії коронавірусу", – наголосила вона.

Нагадаємо, Фракція "Європейська солідарність" у Київраді вимагала збільшити витрати на сферу охорони здоров’я у 2021 році на 450 млн грн. 

Джерело матеріала
loader
loader