![Ризик інфікування COVID-19 в закладах громадського харчування є найвищим - Степанов](https://thumbor.my.ua/VzphzkyQr5MAIBkrDQb6Jlo0Mpo=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F39%2F8d9ff7ac7d579d3af33215208de2ab0c.jpg)
Ризик інфікування COVID-19 в закладах громадського харчування є найвищим - Степанов
КИЇВ. 24 грудня. УНН. У нинішній епідеміологічній ситуації проводити святкування Нового року у ресторанах - недоречно, адже там високий ризик інфікування COVID-19. Про це сказав міністр охорони здоров’я України Максим Степанов журналістам у Києві, передає кореспондент УНН.
“Доречно було б взагалі не проводити святкування в ресторанах. Ризик інфікування в закладах громадського харчування є найвищим. Коли мені приводять приклад — а чому ви не забороняєте користування транспортом з 8 по 24 січня, я завжди задаю питання — а навіщо? З точки зору епідеміології. Ті обмеження, які ми введем, призведуть як наслідок, до суттєвого зменшення кількості людей, які будуть їздити в транспорті”, — пояснив міністр.
Він зауважив, що в громадському транспорті при дотриманні правил ризик підхопити COVID-19 є невеликим.
Нагадаємо, 9 грудня уряд оголосив, що жорсткий карантин в Україні вводиться з 8 по 24 січня.
Нові обмеження передбачають, зокрема, заборону роботи кафе, ресторанів, барів крім замовлень на виніс, магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес клубів, спортзалів, театрів, а також ТРЦ тощо.
При цьому в Україні з 19 грудня ввели нові карантинні обмеження.
Як повідомляв УНН, за даними МОЗ, кількість випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні станом на 8 годину ранку сьогодні перевищила мільйон, добовий приріст — майже 11,5 тисячі, зростання проти доби раніше, утім кількість одужалих третю добу поспіль перевищує кількість захворілих.
При цьому госпіталізованих людей за добу знову — під 3 тисячі.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)