В Україні різко зменшилася кількість хворих після довгих вихідних
В Україні різко зменшилася кількість хворих після довгих вихідних

В Україні різко зменшилася кількість хворих після довгих вихідних

Після затяжних вихідних в Україні спад коронавірусної хвилі

Станом на 4 січня 2021 року в Україні 4 тисячі 158 нових випадків коронавірусної хвороби. Показник після тривалих новорічних вихідних дуже знизився, але, варто відзначити, що кількість тестувань теж значно скоротилася. Усього минулої доби було проведено 13 тисяч 128 тестів на ковід (11 тисяч 21 тест методом ПЛР, 2 тисячі 107 тестів – ІФА), а раніше кількість тестів могла сягати 50-60 тисяч на добу.

Також минулої доби в Україні

Захворіли 170 дітей та 163 медики. Усього до лікарень із симптомами коронавірусу потрапили 1 тисяча 526 осіб. Померли за минулу добу 73 особи. Одужали – 4 тисячі 693 українці.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Запорізькій (528), м. Київ (504), Львівській (352), Миколаївській (314) та Київській (301) областях.

В Україні різко зменшилася кількість хворих після довгих вихідних - Фото 1

Інші новини України й світу читайте в нашому Viber!

За весь період пандемії та карантину в Україні

Захворіли більше мільйона осіб – 1 мільйон 78 тисяч 251 особа. 733 тисячі 558 людей вилікувались від коронавірусу. Летальні випадки досягли показника в 18 тисяч 927 осіб. Кількість тестів на коронавірус становить більш ніж п'ять з половиною мільйонів.

В Україні різко зменшилася кількість хворих після довгих вихідних - Фото 2

Вакцинація від коронавірусу

Україна використовуватиме лише перевірені вакцини від коронавірусу, тобто ті, які пройшли третю фазу клінічних досліджень. Про це зявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. 

Усі чутки про реєстрацію в Україні російської вакцини, за його словами, не відповідають дійсності. Вакцина «Спутник», за словами санітарного лікаря, досі не пройшла третьої фази досліджень. Її завершення заплановано лише на кінець цього року.

Натомість Україна вже домовилася про поставку двох мільйонів доз вакцини від китайської компанії. Проміжні результати випробувань показали її ефективність у 97% в Індонезії та 91% у Туреччині. Водночас в Україні готуються і до поставки вакцини від інших виробників. 8 мільйонів доз нам безкоштовно надасть світовий альянс.

Посилений карантин

Нагадаємо, менше ніж за тиждень в Україні почнеться посилений тритижневий карантин.

Актуальні новини в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Ляшко спростував інформацію щодо російської вакцини.

Також портал MY.UA писав, що провідний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я України Ольга Голубовська розповіла, як коронавірусна інфекція впливає на психіку та стан пацієнта.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Джерело матеріала
loader