Ляшко спростував інформацію щодо російської вакцини
Ляшко спростував інформацію щодо російської вакцини

Ляшко спростував інформацію щодо російської вакцини

Український лікар, заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України, заслужений лікар України Віктор Ляшко спростував інформацію щодо закупівлі російської вакцини від коронавірусу. Про це він повідомив на своїй сторінці в фейсбук.

Домисли про вакцину

Заслужений лікар Віктор Ляшко категорично висловився про використання не перевіреної вакцини і заявив, що Україна брати будь-що не буде, лише перевірену, ефективну та пройдену лабораторні випробування вакцину можна розглядати, як варіант. Також він запевнив, що чутка та інформація політичних представників з приводу використання російської вакцини, лиш домисли та не що більше. Звичайно таку позицію заступника міністра охорони здоров'я можна зрозуміти тому, що не просто владі вдається заслужити довіру та підтримку громадян України, а тут ще й такі гучні заяви.

«Сьогодні вже є вакцини проти COVID-19 дозволені до використання за спеціальними процедурами (emergency use authorization)», - написав Віктор Ляшко.

Процедура реєстрації вакцини

Заступник міністра охорони здоров'я пояснив і той факт, щоб говорити про використання вакцини від коронавірусної інфекції варто розуміти всю процедуру проходження реєстрації і запевнив, що Україна з самого початку прийняла рішення, що реєструвати, а тим паче використовувати на практиці буде лише ту вакцину, що проходить лабораторні випробування з жорсткою регуляторною політикою.

Читайте актуальні новини медицини на наших каналах Telegram і Viber!

«Наголошую, лише за зазначених умов будемо допускати вакцини до використання», - дописав головний санітарний лікар України.

І для того, щоб в українців не виникало сумнівів Віктор Ляшко залишив посилання на відкритті джерела офіційного сайту, де кожна країна світу може представити свою вакцину, але лише після проміжкових лабораторних дослідженнях з відповідною звітністю. На завершення в дописі Ляшко зазначив і те, що вакцина «Спутник V» лише запланувала свої третій етап проведення клінічних досліджень і він закінчить лише в грудні 2021 року, а для України це вже пізно.

Також головний санітарний лікар по скрипту залишив і посилання на статтю, де розповідає про мРНК вакцини та їх особливості.

Портал MY.UA писав, що відтепер викликати швидку допомогу та дочекатися її прибуття вдасться не кожному, адже відповідно до прийнятої постанови стан пацієнтів та їхні виклики поділили на групи: критичні, екстрені, неекстрені, непрофільні.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та дізнавайтесь всі новини України та світу!

Приєднуйтесь до нас в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны