Коронавірус в Україні знову набирає обертів: кількість летальних  випадків росте
Коронавірус в Україні знову набирає обертів: кількість летальних випадків росте

Коронавірус в Україні знову набирає обертів: кількість летальних випадків росте

Станом на 7 січня 2021 рік в Україні офіційно зареєстровано 8 997 нових випадків коронавірусної інфекції. При цьому офіційно одужало 11 316 людей. Цю інформацію повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на своїй сторінці фейсбук.

Також за оприлюдненими даними повідомляється, що вчора було госпіталізовано – 2 567 осіб.

Кількість летальних випадків за 6 січня склала – 148 людей.

Лабораторії почали повертатися до звичного режиму роботи і за минулу добу було проведено 54 438 тестувань (методом ПЛР – 37 287, методом ІФА – 17 151).

Антирейтинг міст

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано в м. Києві (731), Одеській (694), Харківській (599), Донецькій (572) та Запорізькій (509) областях.

Загальна кількість виявлених випадків з початку пандемії в Україні наближається до 1,1 млн – 1 099 493 особи, летальних випадків - 19 505.

Інші новини України та світу читайте в нашому Viber!

Перші випадки інфікованих

В Україні коронавірусна інфекція Covid-19 була виявлена вперше 3 березня 2020 року в Чернівцях. Після виявленого випадку по контактних особах з якими спілкувався перший пацієнт, почали підтверджуватися ті ж самі симптоми, що і у їхнього співрозмовника.

Серед лікарів коронавірусну інфекцію Covid-19 ще фіксують, як пневмонію. Та перебіг цієї пневмонії нового типу набагато складніший і має низку ускладнень в порівнянні від звичайної. 13 березня в Україні було зафіксовано перший летальний випадок від коронавірусної інфекції.

Коронавірус в Україні знову набирає обертів: кількість летальних  випадків росте - Фото 1

Актуальні новини про коронавіруси в нашому Telegram!

З 8 січня 2021 року Уряд України прийняв рішення ввести жорсткий локдаун, щоб уникнути нової хвилі розповсюдження коронавірусної інфекції.

Проте, якщо проаналізувати статистику коронавірусної інфекції, то вона вже тиждень, як знижується і лише останні три дні знову почала набирати оберти.

Повний локдаун хочуть ввести в Україні з 8 січня по 24 січня.

Пам'ятайте, щоб вберегтися від зараження коронавірусної інфекції за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я потрібно регулярно мити руки, уникати скупчень людей та носити маски, не чіпати обличчя руками та дотримуватися респіраторної гігієни.

Якщо ви помітили, що ваш стан здоров'я погіршується, не зволікайте, зверніться до свого сімейного лікаря.

Також портал MY.UA писав, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов переконаний, що посилення карантинних заходів з 8 січня посприяє тому, що випадків зараження коронавірусом і грипом після новорічних свят не буде настільки багато.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Джерело матеріала
loader
loader