Очільник МОЗ допустив уведення ще одного локдауну в Україні – подробиці
Очільник МОЗ допустив уведення ще одного локдауну в Україні – подробиці

Очільник МОЗ допустив уведення ще одного локдауну в Україні – подробиці

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов допустив введення в Україні ще однієї локдауну. Це можливо в разі різкого зростання захворюваності COVID-19. Про це Степанов заявив в ефірі телеканалу "1+1".

Міністр зазначив, що ще один локдаун може бути введений, якщо в країні буде спостерігатися "надкритична ситуація" з коронавірусом.

"Мова йде про можливості медичної системи. Якщо ми прив'язуємося до кількості, то це близько 30 тисяч хворих. Втім, це та кількість госпіталізованих, і кількість важких пацієнтів, і зростання - з якою швидкістю він відбувається", - заявив Степанов.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, що влада планує повернути адаптивний карантин після закінчення січневого локдауну. Загалом режим карантину в Україні встановлено до 28 лютого. 

Він нагадав, що з 8 по 24 січня в Україні діє локдаун.

"Починаючи з 25 січня, буде карантин з іншими обмеженнями, з іншим режимом. Зокрема, це стосується нашої стратегії: ми хочемо далі повернутися до адаптивного карантину. Тоді, в залежності від епідеміологічної ситуації, визначають той чи інший рівень обмежень", - повідомив він.

Зазначимо, що в Україні до 11 листопада діяв адаптивний карантин, який мав "червону", "помаранчеву", "жовту" та "зелену" зони. Регіони потрапляли у відповідний рівень епіднебезпеки в залежності від коронавірусних показників.

Як повідомляв 5.UA, раніше Степанов заявив, що виступає за продовження локдауну після 24 січня. За його словами, для цього є підстави.

Джерело матеріала
loader
loader