Скільки шкіл повернулися до стаціонарного навчання: Шкарлет розповів про ситуацію в областях
Скільки шкіл повернулися до стаціонарного навчання: Шкарлет розповів про ситуацію в областях

Скільки шкіл повернулися до стаціонарного навчання: Шкарлет розповів про ситуацію в областях

Сьогодні, 25 січня, коли в Україні замість локдауну почав діяти адаптивний карантин, школи та дитячі садочки працюють у звичному режимі. Заклади професійно-технічної, передвищої та вищої освіти можна відвідувати групами не більш ніж 20 осіб.

Про це розповів міністр освіти та науки Сергій Шкарлет у своєму Тelegram-каналі.

За його словами, більшість закладів загальної середньої освіти вже розпочали навчальний процес в очній формі (з частковим використанням змішаної та дистанційної форм).

Шкарлет відзвітував, яка ситуація в областях.

Так, в Одеській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Волинській, Донецькій, Чернігівській,  Івано-Франківській, Житомирській областях та у м. Києві майже 100% шкіл працюють в очному форматі.

У Черкаській, Луганській, Сумській, Київській, Миколаївській Херсонській та Харківській областях від 99% до 91% шкіл повернулися до очного формату. У Миколаєві учні 1-4, 9,11 класів навчатимуться в очному режимі, решта — за змішаною формою. Від 70% до 58% шкіл працюють очно в Чернівецькій, Запорізькій, Кіровоградській областях.

На Полтавщині — переважно змішана й дистанційна форми навчання. У Тернопільській області учні молодших класів відвідують уроки у звичному режимі, а школярі 5-11 класів навчаються за змішаною формою.

У Вінницькій області 1-4 та 9-11 класи навчаються очно, 5-8 класи — за змішаною формою. У Рівненській, Львівській та Закарпатській областях переважно звичайна форма навчання та змішана, частково — дистанційна форми навчання.

Міністр нагадав, що заборонено відвідувати заклади освіти, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу.

Нагадаємо, що в Україні можуть знову запровадити карантинні зони. Посилені обмеження будуть вводити залежно від ситуації з COVID-19 в кожному регіоні.

Відео Булінг у школі: як допомогти дитині повернутися до нормального життя

Булінг у школі? Що робити батькам та як допомогти дитині повернутися до нормального життя? Говоримо з психотерапевтом. Олег Чабан в гостях у "Сніданку з 1+1".

Булінг у школі: як допомогти дитині повернутися до нормального життя
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader