Зеленський доручив відкрити новий корпус "Охматдиту" цього року
Зеленський доручив відкрити новий корпус "Охматдиту" цього року

Зеленський доручив відкрити новий корпус "Охматдиту" цього року

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність повноцінно запустити новозбудований корпус Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" вже цього року.

Про це він сказав на зустрічі із заступником очільника МОЗ Віктором Ляшком та гендиректором лікарні Володимиром Жовніром.

"Ми розуміємо, що корпуси лікарні не відповідають сучасним будівельним нормам, а стан деяких відділень близький до аварійного. Наше завдання цього року — повноцінно запустити новозбудований корпус лікарні та зробити новий проєкт подальшого функціонування "Охматдиту" як єдиного медичного простору, у якому надається медична допомога як вагітним, так і дітям", —сказав глава держави.

За словами президента, вже до кінця першого кварталу 2021 року МОЗ має подати йому на розгляд обґрунтування кількості закладів, які за своєю функціональністю відповідатимуть "Охматдиту" та входитимуть до мережі міжрегіональних дитячих лікувально-діагностичних центрів з багатофункціональною інфраструктурою.

Нагадаємо, що у липні 2020 року Володимир Зеленський відкрив другу чергу лікарні "Охматдит" у Києві.

Відео 42 дробинки у тілі дитини: медики столичного "Охматдиту" рятують життя 11-річного хлопчика

Підстрелена дитина. Медики столичного "Охматдиту" рятують життя 11-річного Максима, який дістав численні вогнестрільні поранення. Сталося це, коли хлопчик разом зі своєю сестрою каталися на санках поблизу школи в Тернополі. Травми були схожі на опіки від петарди. Але згодом лікарі нарахували 42 дробинки, деякі з них травмували внутрішні органи. Максима екстрено доправили до столиці. Там його одразу ж прооперували. Нині - кажуть медики - стан вдалося стабілізувати.

42 дробинки у тілі дитини: медики столичного "Охматдиту" рятують життя 11-річного хлопчика
ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Дмитро Гулійчук
Джерело матеріала
loader
loader