Від обширного інфаркту помер посол України в Китаї Сергій Камишев
Від обширного інфаркту помер посол України в Китаї Сергій Камишев

Від обширного інфаркту помер посол України в Китаї Сергій Камишев

Від обширного інфаркту помер український дипломат, посол України в Китаї Сергій Камишев. Причиною смерті 64-річного чоловіка, за попередньою версією, став обширний інфаркт. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"За довгі роки дипломатичної роботи він зробив видатний внесок у розбудову відносин України з країнами Азії та Близького Сходу", – написав Кулеба.

Сумна новина… На 65 році життя помер Посол України в КНР Сергій Олексійович Камишев. Знаний професіонал, за довгі роки дипломатичної роботи він зробив видатний внесок у розбудову відносин України з країнами Азії та Близького Сходу. Світла пам'ять і щирі співчуття близьким.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) 14 лютого 2021 р.

Камишев очолював посольство України в Китаї з 2004 по 2009 роки, а в жовтні 2019 року його на цю посаду повернув президент Володимир Зеленський.

На смерть відреагував і ексглава ОП Андрій Богдан, який у себе в Facebook написав, що останні півроку Камишеву погрожували звільненням, тому що вважали його "людиною Богдана".

"Помер мій хороший товариш Сергій Камишев. Чесний, професійний, щирий. Легенда дипломатії. Двічі посол України у Китаї. Останні пів року один пі***ас тероризував його звільненням, тому що "людина Богдана". Тупому виродку незрозуміло що таке професіоналізм і незрозуміло що таке інтереси держави. Ти будеш сидіти...", – написав Богдан.

Як повідомляв 5.UA, 1 лютого на 64-му році помер видатний український режисер і культурний діяч Сергій Проскурня.

Джерело матеріала
loader
loader