Повернення адаптивного карантину в Україні: у МОН пояснили, як працюватимуть дитсадки і школи
Повернення адаптивного карантину в Україні: у МОН пояснили, як працюватимуть дитсадки і школи

Повернення адаптивного карантину в Україні: у МОН пояснили, як працюватимуть дитсадки і школи

В регіонах України у разі встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки, що передбачено ухваленими 17 лютого новими змінами до карантину, дитсадки, спецзаклади освіти та початкова школа працюватимуть у звичному режимі. Для всіх інших здобувачів освіти запроваджуватиметься дистанційне навчання.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

Він уточнив, що із 22 лютого на всій території України встановлюється "жовтий" рівень, відповідно до якого забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти.

Також заборонено проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів).

Шкарлет уточнив, що "червоний" рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи міністра охорони здоров’я.

"У разі встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки продовжуватимуть роботу дитсадки та спеціальні заклади освіти, учні 1-4 класів навчатимуться у звичному режимі. Для всіх інших здобувачів освіти запроваджуватиметься дистанційне навчання. Моя позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною", – написав Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про повернення до адаптивного карантину, який передбачає запровадження посилених обмежень залежно від ситуації з коронавірусом в кожному регіоні. Адаптивний карантин починає діяти від наступного тижня, а загальний термін дії обмежень подовжено до 30 квітня 2021 року.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини України: за останню добу на коронавірус захворіли понад 4 тисячі українців

Останні дані про поширення коронавірусу маємо від міністерства охорони здоров’я. Прикарпаття і далі залишається в лідерах. В Івано-Франківській області 646 нових випадків захворювань підтвердили лабораторно. Загалом в Україні таких - 4 286. До лікарень довелося ушпиталити 2 330 недужих. 147 пацієнтів померли. Майже 6 тисяч одужали.

Новини України: за останню добу на коронавірус захворіли понад 4 тисячі українців
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader